keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Joulu patjalla

Torstai, 19.12.2013

Kummottos viätetään hiano joulu
JOULUPATJA


  1. Raahata parisänkyn patja huusholli suurimma huane lattial.
  2. Kasata patjan pääl paketei, tyynyi, kirjoi, kaukosäätimi ja hyvä ruakka.
  3. Laiteta ovi huallisest lukku ja puhelimet piironki alalaatikko.
  4. Ruveta lojuma patjal lempi-ihmiste ja -eläinten kans.
  5. Maata, syärä ja hihitetä 3-7 vuarokaut. Nousemine ja murhettumine kiället.
  6. Nousta virkkusenas ylös kohre uut vuat.
-Heli Laaksonen

Aamuhartaus 8.1.2014 äänikirjeenä taustalle
"Joulukuusi on merkki paratiisista. Me ihmiset olemme merkki Jumalasta" Johtava kappalainen Marja Heltelä, Helsinki. Virsi 460: 1-4. Virsi alkaa sanoin "Oi Herra kaikkivaltias" Sibelius-lukion kamarikuoro, Riihimäki Marjukka (joht.), Pekka Suikkanen (urut)  Hartaudet: Aamuhartaus 8.1

Kokki-Jussi on joululomalla. Katsoin Ajatusten Aamiaista ennen joulua. Heli Laaksonen antaa meillekin ohjeita, kuinka vietetään hieno joulu. Vielä en ehtinyt mukaan jouluksi, joten jätän asian mietintämyssyn alle hautumaan. Jospa vuoden kuluttua joulupatjalle löytyy paikka keskellä lattiaa. Siitä on aikajanalla ollut kuva, kuinka se kesällä toteutuisi. Pimeällä on mahdoton kuvitella, mistä valo huoneeseen. 
Olisipa siinä hihittelemistä, kun energiansäästölamppu katossa poksahtaa ja patja on keskellä lattiaa.

Enen joulua kokeilin pimeässä hiipimistä, kun kaksi lamppua paloi. Vasta joulun jälkeen sain sanotuksi, että lamputkin pitäisi vaihtaa. Joulutähti sai kyydin kotiin tapani-iltana ja samalla valo syttyi kuin joulun tähti. 

Perjantai 20.12.2013 

Kiitos pöytäseurastasi!

Toivottavasti löysit kuluneen vuoden annoksista elämääsi ravitsevia annoksia. 
Tapaamisiin 13.01.2013.
-Aamiaiskokkisi Jussi

 
Illalla katsoin signaalikatkoksen jälkeen aikajanakuvia Helin Joulupatjasta. En löytänyt hakemaani. Joku teki puolestani viikonloppusuunnitelman ihan omaa viikonloppuaan varten.
Kävikö Aamiaiskokin aika pitkäksi, kun tänä aamuna tarjoili aamiaistaan no 3130 positiivareilta klo 3:46 phnet.fi?
Keskiviikko 08.01.2014 
AAMUN AJATUS
Kun suunnitelmat laaditaan etukäteen, on hämmästyttävää, miten usein olosuhteet sopivat niihin.


Wau: ÄLÄ VALITA, ALA VALITA!
Valintoja koko elämä. Palaan tähän kehoitukseen myöhemmin, kun dna on vienyt loppuun Verkkokirjoittajan talon hävityksen lupauksensa mukaan. Nyt on menossa Swot-analyysin vaihe - UHAT- Ubiyhteiskunnassa. 

Kuva Kokki-Jussilla on positiivista asiaa ja heitä on facebookissa jo 39 000. Omalla seinällä on ollut hiljaista sattuneesta syystä. Tänään on muutama kertonut jouluajasta. Kissat ovat viettäneet joulua joulupatjalla kissahotellissa eikä minulla ole edes kissaa. Joulupatja-ajatus ei jätä rauhaan. Ehdin jo kuvitella, kuka aamuvirkuimpana keittäisi joulukahvit. No sehän on tietenkin verraton aamunairut - kukko. 

KuvaPatjan siirtäminen ei vielä tänä jouluna ollut tarpeellista. Sain kutsun tulla viettämään joulua maalle ja paluukyydin kotiin tapanina. Itsellä oli polikäynti ja kaikki palasivat töihinsä. 

Kävin apteekissa ja sain kuulla, että käyttämäni kipulääke on loppunut tukusta. Olisiko se merkki, etten enää tarvitsisikaan kipulääkettä. Vanhaa hautausmaata pilleripurkista, kalanmaksaöljyä ja B-vitamiiniä verenpainelääkkeen lisäksi. 
Pekka Puska jäädessään eläkkeelle sanoi narkolepsia-alttiuden olevan geeneissä. Punkinpurema oireineen on autoimmuunisairaus enkä flunssarokotteella voi suojata itseäni enkä läheisiäni. 

Omaishoitajana ollessa verenpaine kohosi. Sairaanhoitaja katsoi oppilaan täyttäessä potilaskorttia kuluttaneen liian paljon aikaa. Hän selän takaa teki hoitosuunnitelman minulle.
- Tämä potilas hoitaa verenpaineensa itse. Sydän muljahti ympäri kiinnityspiuhojensa varassa, eikä ole palutunut paikalleen. Omaishoito, terveydenhoito sekä  sairaiden hoito on lopetettu.  Tilaan kuolintodistuksia mielessäni niille, jotka kertovat vaikeudesta saada hoitoa miltään taholta, julkisella tai yksityisellä rahoituksella.

Kukko puuron keitti, kana maidon lämmitti, tulkaapa lapset syömään.
Päiväkodin ruokakutsu palaa mieleen. Omien kohdalla jätin heidät selviämään yksin liian aikaisin. Se kasvatusvirhe tuotti kuitenkin tuloksen. Sain viettää joulun heidän kansaan pitkästä välimatkasta huolimatta. 
Yhteiskunta ministeripäätöksillä on menossa metsään kuntauudistuksessa ja sotepalveluissa. Kuka ei vanhaa tunne, ei uuttakaan ymmärrä. Onneksi 250 vuoden sykli on päättymässä ja aloitetaan alusta.

Kuva Helin joulupatja antaa ajattelemisen aihetta tältäkin joululta. Pitäisi liikkua enemmän. Jos jäisi jouluksi löhöilemään ja syömään itsensä sairaaksi, tarvitaan jo pyörätuoli ja pyörätuolin työntäjä. 

Muistan 1970 -luvulta sotasokean, joka liikkui opaskoiran kanssa. Vaimon käsipuolessa hänen kulkunsa oli epävarmempaa kuin koiran ohjauksessa. Yhteisvastuukeräys valtakunnallisen saattohoidon järjestämiseksi palauttaa mieleen Sairaan hyville -yhteisvastuukeräyksen. Omaishoitajana ylhäältä alennettiin maan pinnalle. 
- Älä puhu omaishoitamisesta, kun et enää ole omaishoitaja etkä ole ollutkaan tällä rahoitusalueella. Osoitteenmuutos siirsi paikalliseen yhdistykseen, jossa oli menossa poliitikon tukeminen eteenpäin urallaan. 

Kerran omaishoitaja, aina omaishoitaja rahallisesta tunnustamisesta huolimatta. Kirkko on sahannut omaa oksaa, kun ei julkaissut käskyjä tekstiversiona. Eihän niitä enää kukaan muista, kun pahoitellaan srk:n osoitteenmuutosta luopumatta lapsenuskosta. Kirkko menetti yhden veronmaksajan, se oli pahoittelun takana. 
Kutsuttuna paikallisen yhdistyksen 10- vuotisjuhlaan perustajat palkittiin pinsseillä yhdistyksen hyväksi tehdystä työstä.
- Sinäkin olisit saanut ansiomerkin, kun olisit pysynyt yhdistyksessä (jäsenmaksun maksajana. Se ei ollut motiivini, onhan minua kielletty puhumasta omaishoidosta.) 

#prosit1991
Kompetenssi

Neljän hatun varhennettu vanhus
Olen muutos, jonka haluan nähdä 

1961
Suonenjoen yhteislyseo


Omaishoitajat ja läheiset ry:n
10-vuotisjuhla

TÄSTÄ ALKAA TUNTEMATON METSÄ


1986-  prokura    –  sertifikaatti
 Amerikkalainen
  unelmahattu
 YEAT
 7-kymppinenkin voi
  vaihtaa työpaikkaa,
  kun tuotteesta ei ole
  tarvinnut luopua.
 #prosit2014

Puskurivyöhykkeellä jatketaan.


http://areena.yle.fi/static/mk/images/previews/3a/3aaf90c693ce45aaa1690d9b05c1a59b/3aaf90c693ce45aaa1690d9b05c1a59b_1388756661240_720.jpgVälimeren salaisuudet
4/4. Trevor McDonaldin Välimeren kierroksen viimeinen osuus alkaa Kairon ostoskujilta. Kyproksessa vieraillaan autioituneella lentokentällä ja Maltalla kaupungin alla kiemurtelevissa luolastoissa.(U) 

Ei kommentteja: