lauantai 18. tammikuuta 2014

Flunssa-aalto

Mennessäni kotikäynnille jouduin jonon hännille. Jono eteni hitaasti, vasta talon kohdalla pääsin siitä erkanemaan. Summerin soitolla ulko-ovi avautuu viiveellä. Ovi käytävään on raollaan. Emäntä huutelee verhojen välistä.
- Tule katsomaan, tänään kirkolla jaetaan ruokaa. Tuli selväksi, että kaksi kadun väliä minäkin olin ollut tuossa jonossa, jota verhojen välistä tarkkaillaan. 


Aamun otsikoita selaillessa eilisen aiheet ovat ajankohtaisia tähän päivään. Minusta koulunkäynti on ollut aina kivaa hakeutuessani oppikouluun vieraalle paikkakunnalle kahdeksaksi vuodeksi. 

Jälkeenpäin ajattelen, ettei se niin kivaa ollutkaan, että haluaisin sitä juhlia riemuylioopilaana. Olenhan kuitenkin Vihtaniemen ensimmäinen ja viimeinen ylioppilas, ja sitä ensimmäistä ja viimeistä sijaa ei oteta minulta pois. Se sisältää paradoksin, viimeiset tulevat ensimmäiseksi. 

CPAP:in saatuani kaupunki, hengitysliitto ja rokotteen kehittäjä muistuttava minua kahdesti rokotteen ottamisen tärkeydestä suojellakseni läheisiä sairastumasta flunssaa. Ne ovat myyntikirjeitä saada rokotteita kaupaksi. Siitäkö lie seurauksena, että infektioita on tänä syksynä ollut vähiten vuosikausiin, kun jätin rokotteen ottamatta  

Vähiten infektioita vuosikausiin, mutta tämä vitsaus on työllistänyt (18.1.2014 14:23)
Tilalle on tullut myyräkuume ja taigapunkin aiheuttama borrelioosi, josta jotakin tiedän minäkin. Kun ensimmäiset oireet ilmaantuivat, minusta tuli kulunut vanha akka, vaikea potilas ja vaikea työllistettävä.  Kaksi flunssaa olen sairastanut lapsena sairastettujen tuhkarokon, sikotaudin ja muiden penikkatautien lisäksi. Aasialainen kesti 2 viikkoa kovassa kuumeessa kouluaikana. Kun siitä ilmoitin kotiin kirjeellä illalla, rehtori otti kiinni ja puhutteli kovin sanoin, kun olin ollut poissa koulusta niin kauan.

Toisen flunssan sain työssä, kun legioonalainen lähti kierrokselle sairaana eikä uskonut pyyntöä; ethän tule sairaana hierontaan. Sekin oli kova tauti lihassärkyineen.
37 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1977: Aiemmin tuntematon legioonalaistautia aiheuttava bakteeri tunnistettiin.

Poliosokerin nielaisusta alkanut turvotus kesti monta viikkoa. Lihasvoima jaloista oli kadonnut. Käsillä kaiteista kiinnipitäen vedin itseni portaita ylös ja käsivoimilla pidin itseni pystyssä, etten pudonnut päälleni portaita alas mennessä. Sitten hirveä päänsärky pakotti tilaamaan taksin ja kiireesti ensiapupoliklinikalle, jos se olisi aivoverenvuoto. Ei ollut, mutta koululääketiede ei keksinyt syytä, mikä minulle oli tullut.

Rakenteet ovat räjähtäneet käsiin, olipa kyse yhdistystoiminnasta, kirkosta, kunnasta, valtiosta. Maailma on sairas. Toimintaan ja koulutukseen osallistumisesta on aina kysytty.
- Mitä sinä täällä teet olethan kohta eläkkeellä? 
Olen ollut oppimassa tietoyhteiskuntataitoja, jotka lainsäädännöllä saadaan näyttämään turhalta tässä iässä. Huijarit hoitelevat meidän rahat omiin taskuihinsa. Minua on lohdutettu oppirahojen maksamisesta. Nehän on kaikkien maksettava jossakin muodossa. 

Matka matkamessuille vuosia sitten on vielä elävästi muistissa. Yhdistys järjesti ryhmämatkan. Perillä nuoret liukenivat mikä minnekin ja huomasin olevani ryhmänjohtaja puolikuurolle messuvieraalle. 

Tammikuussa syntyneistä fb muistuttaa. He ovat polkuni pään päätepiste. Harkitsen kaksi kertaa, muistanko heitä muuten kuin Placido Domingon juhlagaalaa kuuntelemalla. Köyhyydestä kumpuaa komiikkaa, olipa se sitten leipäjono tai revyyn aihe. Nyt vielä enemmän kun olen siirtynyt nettihotelliin, jota ounastelin ostaessani Habbo-hotelli -kalenterin syksystä 2006 kevääseen 2007. Meille kaikille tilaa riittää omassa roolissaan.  

TAMMIKUU
Jos olet syntynyt tammikuussa,
niin vilkuta minulle tassulla.
Minäpä silloin sinulle vastaan
synttärilorulla hassulla:
Karhun pyöreä, pullea pää
onnenrunoja räpättää. Uppo Nalle


Meidän kuuluisimmalta nallelta onnittelut.

Kotimaa |
Mies joka myy jäätä Siperiaan
  • Parkanolaisessa tehdashallissa väännetään putkia teräskehikoon. Mutkat näyttävät Bonk-taiteelta, mutta ne tekevät kylmää. Jään teko on erikoisosaamista.
  • Venäjällä toimiminen vaatii omat kuvionsa. Asiantunteva tulkki on korvaamaton apu. Eikä unohtaa sovi luovimista venäläisen vieraanvaraisuuden karikoissa.
  • Vodkasta ei voi kieltäytyä muulla kuin lääkärintodistuksella.
  • Suhdeverkosto on oltava kunnossa. Yrityksen aikaisempi onnistuminen on ansio. Korruptiokin on Venäjällä voimissaan.
  • Ei kannata suhmuroida ensimmäisen kaveriksi heittäytyvän kanssa. Aina löytyy toinen, jolla on kintaissa enemmän virtaa. Siinä löytää itsensä helposti sotkuisesta vyyhdestä.
  • Urakkakisa Venäjällä on suomalaisille outoa. Tarjoukset tehdään huutokaupalla samassa huoneessa.
  • Tilanne muistuttaa kuulustelua. Kilpailijat yrittävät horjuttaa senkin jälkeen kun kaupat on tehty.
  • Virheet tulevat kalliiksi tässä hommassa. Nyt voimme hioa kaiken valmiiksi paikan päällä. Laitteita voidaan tarkkailla etänä.

Tavat ovat toiset Venäjällä, niin meilläkin. Säädetään lakeja suhmuroimalla, jos ei muuten pysy ruodussa avoimessa yhteiskunnassa suljetun yhteiskunnan säännöillä.

Ei kommentteja: