sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Olen aina ollut

Phnetin nurkkauutinen  Bosman-säännöstä on minulle tuntematon. Tietämättömyyttäni Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen päätöksestä kopioin linkin  3. adventtisunnuntain  uutiseksi omaishoitoajan viidenneltä vuodelta, joka tosiasiassa oli jo työaikalakia noudattavan hoitajan 27. vuosi. Olkoon pestin puolivälin Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen merkkipaalu. 1995: Bosman-sääntö syntyi Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen päätöksen seurauksena.

Onni onnettomuudessa kävin nukkumaan ennen puoltayötä. Nukuin ylipainehapen avulla aamu kuuteen. Jään vielä sänkyyn unen ja valvetilan välimaastoon. Sitten terästän kuuloani "Sielut kulkevat sateessa" kirjailijan ja Novakin keskustelusta. Se on siinä. Radioateljeen "Opintomatka kiinalaiseen helvettiin" kuoltua ja "Sielut kulkevat sateessa" tähän päivään. 
Erikoisesti natsaa uskonnollinen käännytystyö johdettuna yhteisöstä kentälle lähetettyjen kautta. Minun sielusta ollaan huolissaan, mikä osoittautuu kuitenkin "Kuolleitten sielujen metsästykseksi". Eivät he ole kiinnostuneita, mikä on minun kohtalo kadotuksessa, kunhan saavat minun perintöni, minun taskurahani jäsenmaksuina ja veroina tekastuilla osamaksuvähennyksillä myönnetystä arvonimestä.  

Yhden kuulemisen perusteella en voi kirjoittaa kirja-arvostelua, mutta se avasi monta yhtymäkohtaa tähän päivään ja menneeseen Syntisenlaulunmaassa Sinun Joulusta lähtien. "Sadan vuoden yksinäisyys" on siltä osin yhteneväinen, ettei kukaan muistanut, milloin sateet olivat alkaneet. Kosteus homehdutti kaikki enkä minäkään muista milloin homeongelmasta meillä ruvettiin puhumaan.

Verkkokirjoittajan talo on muuttanut maanpakoon  nettihotelliin dnan antamalla häätökäskyllä http://kleinitar.info/MaireTirkkonen/ Sain muuttoapua tunneperheeni atk-vastaavalta. Hänkin on siellä, mutta en ole kysynyt, saanko esitellä hänen osoitteensa. 

En ole tullut enkä mennyt. Olen aina ollut.  Osoitteen muuttuessa minua on heitetty kuin hernepussia yhdistyksestä toiseen muuttovoittona ja jäsenmaksun maksajana. Kun yhdistyksen toiminta sotii sovittuja sääntöjä vastaan, on minun erottava yhdistyksestä. Eikä minua palauta pahoittelut eroamisesta, vaikka itse pääpiäsnuatikka sauva ja miekka kädessä sitä pahoittelee. 

Osallistuin kuntapäiville "Hyvinvointipalvelut - laatu ja tasa-arvo -hanke" koulutuksessa. Omaishoitajat olivat minun kohderyhmä, mutta yksi osallistuja sanoi vievänsä laatua ja tasa-arvoa yhdistystoimintaan. Rekisteröity yhdistys kerää rahaa, mutta mihin ne rahat käytetään, aiheuttaa valtion tarkastusvirastolle paljon työtä. Omaishoitajat on yksi ryhmä, 10% on saanut tukea niin kauan kuin minä muistan 300 000:sta omaishoitajasta. Liiton litania alkoi:
- Meillä on 300 000 omaishoitajaa, - joka kerta kun Liitosta joku tuli meille tyhmille omaishoitajille puhumaan. Nehän hoitaa ilmaiseksi, kun asia on vaiettu kuoliaaksi.
Opintomatkalla ollaan tänä päivänä eläessä. Kuoltua jatketaan, kun kukaan ei huomaa heittäneen veiviä tultuaan kiinalaiseen helvettiin. Joidenkin päättäjien kasvoilta näen pakokauhun ilmeen, mihinkä päin tästä lähtisi. Kyllä vaalit aukaisevat uuden portin, jos ei äänillä niin rahalla. Kyllä mummo maksaa. 

15.12. (3. adventti)

Kuin vierii virta,
aavikolla tuuli puhaltaa,
niin päivistäni tänään
taas päivä katoaa.

Mut milloinkaan en murehtinut
ole päivää kahta:
en päivää, joka jäi jo taa,
en päivää tulevaa.
- Omar Khaijam

Tuo armon valkokyyhky

 15.12. (3rd advent) 

PikkukuvaWhat can I give Him,
Poor as I am?
If I were a shepherd
I would bring a lamb,
If I were a Wise Man
I would do my part,-
Yet what I can I give Him,
Give my heart.
-Christina Rossetti

Mut milloinkaan en murehtinut 
ole päivää kahta:
en päivää, joka jäi jo taa,
en päivää tulevaa.

Vai olenko? Asioiden hoitaminen ja päivässä eläminen näyttää arvostelijoista menneen haikailuilta. Olen hypännyt oravanpyörästä ulos. Sen tein hyvän sään aikana ja vastasin kahdesti vanhan isän avunpyyntöön.
- Minä tulen. Profeetta omalla maalla herätti pakokauhua. 

Otanko hoitaakseni kaikkien vanhojen sukulaisten asiat? Omistanko kokonaan vanhempieni lajakirjalla saadun lapsuuskodin, josta osuuteni oli 1/8 kuin vanhemmistanikin 1/8? Tämä on minun pitänyt selvittää murehtimatta huomista. Suurin Onni mutta ei lyhin selvisi ajan kanssa hoppuilematta. 
Jäljellä on kunta naapurina, tiekunta isäntänä ja kunnan uusrikkaat mökkiläiset edunsaajana. Se on vielä selvitettävä kansainvälisen rikostutkinnan valossa. 

On joulusiivouksen aika, jota voisin tehdä näinä päivinä Eeva Kilven "Kuolinsiivouksena". Sanataiteessa "taide ja taudit" kulkevat käsi kädessä tai rinnakkain.
Palaan lapsuuden jouluihin tiettömän taipaleen takana. Isä hiihti tuiskussa ja tuulessa 7 km:n järvimatkan mennen tullen reppuselässä jouluostoksille kirkonkylään. Siinä repussa oli kaupasta ostetut lasten joululahjat. 
Tämän päivän jouluostosmatkat Tallinnaan tai Tukholmaan tuottavat yhtä paljon laukkuja kuin Hyacinth Bucket'in risteilymatka QE2:lla. On otettava kaikki ilo irti joulushoppailusta jouluristeilyllä. 
Unelmaristeily QE II:lla 2/2. Hyacinth ja Richard jatkavat purjehdusta turhankin tutussa seurassa. Englantilainen suosikkikomedia. Pokka pitää.

Ei kommentteja: