keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Pikapanon lisäksi on tullut pikapaikka

Windowsiin hyökätään kuvilla, Microsoftilta pikapaikka (IT-viikko, 6.11.2013 9:23)

Lahtelainen Markus Forsell valittiin vuoden isäksi  

"Vuoden isäksi on nimetty tänä vuonna kolme miestä. Yksi heistä on lahtelainen Markus Forsell, joka on jakanut tietoa isien perhevapaaoikeuksista ja käyttänyt itsekin perhevapaita.
Palkinnon muut saajat olivat Antti Siukonen Espoosta ja Tom Björkfors Paraisilta. Peruspalveluministeri Susanna Huovinen luovutti tiistaina kolmikolle palkinnot erityisistä ansioista työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa.
Markus Forsell, 33, on ollut isyysvapaalla, isäkuukaudella ja vanhempainvapaalla kaikkien kolmen lapsensa kanssa sekä ollut vuoden kotona kahden vanhimman kanssa.
Kun Forsell oli projektipäällikkönä Isänä työelämässä -hankkeessa, hän levitti tietoa isien perhevapaaoikeuksista sekä isän ja lapsen suhteen merkityksestä. Hän myös kertoi, miten työpaikoilla voidaan luoda ja lisätä isäystävällisiä käytäntöjä.
Antti Siukonen, 33, on kolmen lapsen isä, joka on hoitanut lapsia kotona puolisonsa kanssa vuorotellen.
Tom Björkfors, 46, on kahden teini-ikäisen, vaikeasti autistisen pojan isä. Hän tekee lyhennettyä työaikaa ja etätöitä kotona, jotta voisi olla mahdollisimman paljon poikiensa kanssa. Avioeron jälkeen pojat ovat jääneet isänsä luo asumaan.
Vuoden isä -palkinto jaetaan henkilölle, joka on edistänyt omalla esimerkillään ja toiminnallaan lisännyt isyyden arvostusta. Tavoitteena on vahvistaa isyyttä, tukea työn ja perheen yhteensovittamista, edistää lapsen etua sekä miesten ja naisten tasa-arvoa.
Ensimmäinen Vuoden isä -palkinto myönnettiin vuonna 2006."

Ennuste 1980 -luvulta lasten kotihoidon järjestämisestä kuultuna.
- Tulee aika, kun isät ja äidit voivat hoitaa lapsensa kotona ihan vapaasti. Kukaan ei ole enää töissä, palkanmaksajat ovat loppuneet. Nyt tuo ennuste on käynyt toteen.
Kymmenet tuhannet työttömät ovat lakanneet hakemasta töitä. 

Seurasin naapuriperheen lasten kasvatusta. Isä ja äiti kumpikin kotona päivästä toiseen. Lapsia komennettiin hokemalla suvi ja eero, suvi ja eero, suvi ja eero, suvi ja eero.
- Naapurin täti on hyvin vihainen!
Eivätkä he pystyneet pitämään kahdestaankaan lapsiaan omalla tontilla. Vanhemmat eivät osanneet tehdä mitään yhdessä lasten kanssa. 
Pihaan tuotiin ikkunan alle multakuorma omalle tontille. Siitä oli laskettu mäkeä ja multakasa oli levinnyt kulkureitille. Mistä lapsia kiellettiin, sen he varmasti tekivät naapurin tädin pelottelusta huolimatta. Voi, sitä onnistumisen riemua, kun voi pistäytyä aidan toiselle puolelle ja tallata kaikki kukat maan tasalle.

Perhe olisi tarvinnut tukea lasten kasvatuksessa, mutta kukaan ei nähnyt tarvetta. Huostaanottoa on kokeiltu viimeisenä puuttumisena perheen pahoinvointiin, kun äiti ei enää jaksa.
- Vammaisen lapsen saaminen ei ole lottovoitto, lohdutti sosiaalitantta perhettä. Tiikerin metsästäjä sanoi.
- Tukityöllistetyt ovat ilman koulutusta ja heille maksetaan huonoa palkkaa, siksi he eivät viihdy työssään avustajina. 

Katujätkä -projektissa harjoittelija käytti tilaisuutta väärin, kun kuntoutustuki jatkui työharjoittelusopimuksen allekirjoituksen  jälkeen. Kysyessäni harjoittelun motiiveja sain rehellisen vastauksen.
- Ei riitä resurssit eikä kiinnosta pätkääkään.

Paljonko meidän asiat kiinnostavat päättäjiä, sen olen käynyt läpi alusta loppuun 72 elämäni vuotta. Heillä ei riitä resurssit eikä heitä kiinnosta pätkääkään, kuinka meidän päivämme kuluvat hyvinvointivaltion kaatopaikalla.
Omaishoitoasia 23:n vuoden kokemuksella ja omaishoitajan jaksaminen sai ymmärrystä tänä kesänä. Odotan käyntiä keuhkopolilla uniapnean hoitoa varten. Olen ollut uupunut unen puutteesta, sitä on pidetty psykiatrisen hoidon tarpeena. Sairaalassa käyntipäivä on tiedossa. Tänään tuli mainoskirje Hengitysliitolta ja Pfizer Oy:ltä. Tarjotaan influesssarokotusta ja omakustanteista pneumokokkirokotusta.

Näin meitä siirretään rekisteristä toiseen kuin osoitteen muuttuessa omaishoitajayhdistykseen äänettömäksi jäsenmaksun maksajaksi ja sopeutumisvalmennuskeskuksen kurssitarjonnan käyttäjäksi. 
Kristitty lähetti potilasyhdistykseen. Löysin "Lahden savolaiset" vammaisjärjestönä. Se on minun syntymävammani ja vielä kaiken lisäksi köyhä syntyperä punaisena. 

Olen kulkenut pitkän tien tästä päivästä syntymään enkä muuta vammaa löydä kuin ihmisten asennevamman minun hoitamiseksi. Savolaisuutta en häpeä enkä sitä kiellä. Sen kautta näen selvemmin ja hengitän helpommin. Punkinpurema ei ole itseaiheutettu kiputila, johon vielä ei ole parantavaa hoitoa. Punkki on viisaampi kuin veriaterian lähteensä.

Ei kommentteja: