keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Keskutaeheytys

73 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
Mummo-Mari kuoli, äidin sisko Hilkka kuoli keltatautiin, jäi kaksi pientä lasta. Seuraavana kesänä synnyin minä punaisen heinäkuun päivänä. Isä rintamalla, isoisä vierihoitajana vastasyntyneelle ja kahden vanhemman jaloillaan juoksevan vahtina äidin huolehtiessa ulkotöistä ja parista lehmänkantturasta. Se oli elämän alku. Mihin ne vuodet katosivat? Mistä löytyy ne 50 miestä, jotka takaavat syntyvyyden Tuusniemen kunnan alueella. Ei mistään. Sijoittajat ottavat mitä irti saavat.
 
 Ei Luoja kiellä suuria ajattelemasta.

MOT: Bisnesunelmia Pietarista
Kuuntelen tarkasti bisnesunelmista Tuusniemellä  lapsuuskodin halkomisen jälkeen. Kaikki saivat velattomat osuudet, lohkottiin tontit ja merkittiin rajat. Kantatila jäi meidän kolmen mökittömän osuudeksi. Kantatila sisältää metsän ja vanhan rakennuspaikan, koska sitä ei ole muuksi muutettu. Kunta naapurina, tiekunta isäntänä, kunnan uusrikkaat mökkiläiset sijoituksillaan edunsaajana. 

Pyysin tietoimituksen saadakseni perintöosan käyttöömme. Kunnalla oli suuret suunnitelmat ottaa meidän ranta sijoittajien viihde- ja vapaa-ajan käyttöön kunnan pienellä (500 €) rahalla veneluiskan rakentamiseen ja EU:n suurella rahalla (100 000 €). Meidän ranta oli ryöstön kohteena. 

Tietoimitus päättyi joukkoraiskausta muistuttavaan kohtaukseen. Kunnan ukkoja 6 ja minä onneton nainen en pystynyt pitämään puoliani lahjottua tuomarin virkaa hoitavan maanmittauslaitoksen jakomiestä vastaan. Maksoin toimituskulut, ja asia etenesi seuraavaan vaiheeseen, veneluiskan rakentamiseen. 
Se oli seuraavana keväänä tiekokouksen esityslistalla. Minulle tuli kiire ilmoittaa nuorille, mitä siellä on tekeillä. Jos he eivät puolustaisi perintöosaansa nyt, veneluiska rakennetaan eikä sitä voi sen jälkeen estää. 
En osallistunut tiekokoukseen. Nuoret valtakirjalla edustivat meitä vanhoja. Tuloksena ettei tiekunta omista maata ja rantaa eikä toisen maalle saa rakentaa.

Woodoo-menot jatkuvat, uskottumies alkoi tärisemään kysyessäni, mitä perkeleitä he luulivat olevansa maksattaessaan minulla lahjotuista päätöksistä. Taisi kysymys vähän koskettaa. Ulosottomies istuu pyörätuolissa, kun tauti tanssi heidän suunnitelemallaan talvitiellä. 
Tiekunta ei vielä ole ottanut opikseen. He laskuttavat olemattomasta lomakiinteistöstä saman kuin venäläisten hirsilinnojen omistajilta.
Jatkan turvatalossa oleskelua ja katson mikä MOT -ohjelma käsittelee omaishoidon kautta estetyn sukupolvenvaihdoksen yli 100 vuotta suvun halussa olleessa lapsuuskodissa. Kuntauudistus odottaa ja Vihtaniemen ensimmäinen ja viimeinen ylioppilas odottaa muukalaisten hautausmaan toteutumista lapsuuskodin uimarannassa.

He kehittävät Lahtea ensi vuonna Keskustaeheytyksen hallituksessa (27.11.2013)

Ei kommentteja: