perjantai 9. elokuuta 2013

YLE femmalla

Hovioikeuden presidentti: Tuomareiden käytös ei ole vaikuttanut päätöksentekoon 

Presidentti oman oikeutensa ja alaistensa puolustajana antaa lausunnon, ettei tuomareiden käytös ole vaikuttanut päätöksentekoon. 

Hyvä te, sanasepot ja muut suunsoittajat. Korvissani särähtää joka kerta, kun Yle femmalla esitetään jotakin. Siihenkin sisältyi uuden kanavan lanseeraus. Femakot tarvitsevat oman kanavansa. 
Lapset leikkivät pusikossa tytöt ja pojat keskenään. Suurin tyttö esittelee itsensä emakoksi. Yhtiökokouksessa on kurinpalautuksen aika. 
- Kyllä senikäiset (kirkkoon kuulumattomat, rippikoulua käymättömät) tietävät, mitä akoille vastaavat, ettei tarvitse heiltä tulla kyselemään.
Sitä ei kirjattu pöytäkirjaan, mutta muistan naapurin äänensävyn ja närkästyksen tunteena, jonka poikien haistattelun puolustuspuhe minussa herätti.

As Oy Tuuspelto voisi olla esimerkki ja korkeakoulu vanhojen vanhempien omilla rahoillaan ostamasta asunto-osakkeesta kirkonkylässä palvelujen läheltä. 
Kunnanlääkäri antoi esimerkkiä tulevasta. Nimitteli maaltamuuttajat lakovariksiksi, kun tulevat kirkonkylään tiettömien taipaleiden takaa. Lääkärintoimen hoitamisesta ymmärsi vanha isäni jotakin. 
- Mitä se vastanainut lääkäri välittää vanhan ukon syövästä, hän vaikersi tultuaan kotiin syöpäleikkauksen jälkitarkastuksesta.
- Lääkärin naimiset eivät kuulu lääkärin toimen hoitamiseen. Tulen mukaan, kun seuraavan kerran tarvitaan lääkärin apua. 

Tulihan se kerta. Vaihdetaan kuulumisia, lääkäri sanelee litaniaansa nauhuriin. 
- Isä ei tullut kohteliaisuuksia vaihtamaan lääkärin kanssa 'how do you do' tyyliin. 
 Vaikka isän ei tarvitsisi tulla enää koskaan, nyt on hänellä varattu aika ja oikeata asiaa. Lääkäri närästyy ja palaa lääkärinä tehtäväänsä. 
Muutaman viikon kuluttua lääkäri saa sydänkohtauksen ja kevään tullen lääkäri kuoli. Tunnetasolla ajattelin viimeisellä käynnillä lääkärin naulanneen ensimmäisen naulan arkkuunsa.

Tähän päivään tullessa heräävät kaikki halventamiset eloon tunnetasolla. Ja onhan minulla mustaa valkoisella isojen poikien asioiden hoitoon liittyvästä riekkumisesta. Kuka ei vielä ole kuollut, on kanssani opintomatkalla kiinalaisessa helvetissä. Siellä jatketaan samalla mallilla kuin eläessä. He eivät vain tiedä kuolleensa eivätkä keksi muuta tapaa hoitaa asioita halventamatta naisia eläessään.

Teiniraskaudet vähentyneet 2000-luvulla | Yle Uutiset | yle.fi
Valistus on tuottanut tulosta antamalla seksivalistusta 70 -luvulta lähtien. Valistajilla on vaikeus puhua asiasta kirkossa ja yhteiskunnassa yleensä. Lapsilla on kyselyikä ja he tyytyvät siihen vastaukseen minkä silloin saavat. 
Piispakin odotti meidän tekevän niin kuin hän opetti eikä niin kuin itse teki. Hän on päättämässä meidän asioista eduskunnassa. Maailma on sairas lisääntymisen suhteen. Se näkyy hallituksen toimenpiteissä niitä kohtaan, jotka eivät saaneet sattumalta muuta kuin elämän.  He eivät tiedä, mihinkä meitä tarvitaan. Meidän rahoista he kyllä pitävät huolen. 

Meillä on sotatrauman lisäksi syntymätrauma. Kumpaankaan en tunne olevani millään tavalla osallinen. Olen kuullut kahden haastatellun  sanovan.
- Ei tulisi mieleenkään lähteä kulkueisiin näyttäytymään sukupuolista  suuntautuneisuutta. 
Heillä on järki päässä kuin miesstripparilla. Suuri on vähä-älyisten miesstrippareiden joukko, joka on vaatimassa kirkollista avioliittoa. Seksuaalisuus on myötäsyntyistä eikä sitä voi jättää komeroon, kun poistuu kotoa. Se tekee meistä saalistuskohteita rasistisille huomautuksille. Samaan sarjaan sukupuolen lisäksi kuuluu syntyperä, koulutus, ammatti, ikä, ihonväri, kansalaisuus muutamia mainitakseni. Kaikissa näissä tapauksissa tuomareiden käytös on vaikuttanut päätöksentekoon.

2013 Väitös: Tasa-arvo ei toteudu, vaikka on ihmisoikeus | Kauppalehti.fi

Ei kommentteja: