maanantai 19. elokuuta 2013

Sana on vapaa, viikko 34

- Miksi kaipaisit takaisin, kun uuden kaupungin valot jo näkyvät? Nostan rullaverhon ylös ja toden totta, räystäs itkee kuin keväinen nuhanenä. Kaupungintalon puisto on vihreydestä raskas. Keltaisia lehtiä siellä täällä maassa. Puisto valmistautuu talvilepoon.

Maa kunnasten ja laaksojen, mi on tuo kaunoinen. Ovatko Kunnakset sukua toisilleen?
 
KATTILA JA PERUNAT

Oi olen aivan höyrypäinen,
ihan kiehun ja sihisen 
kuin sähikäinen,
sanoi kattila
ja nosti hattua
pshiih


ihan kiehun ja kihisen
ja puhisen, pihisen
syljen, sihisen
sähisen, kähisen
ja kiukusta rähisen,
sanoi kattila
ja nosti hattua
pshiih


Voi tätä hoppua hoppua hoppua
huusivat perunat, voi tätä hoppua
ei tule loppua loppua loppua
polkata täytyy polkkaa, polkata polkkaa
kiireistä aikaa, tulta on kengissä
laukata täytyy laukkaa, laukata laukkaa
ei ole tolkkua millään, ei ole tolkun tolkkua
kolkata täytyy kolkkaa, kolkata kolkkaa
hyvä jos pysymme hengissä, hengissä, hengissä, hengissä
voi tätä hoppua hoppua hoppua
ei tule loppua. -Kirsi Kunnas Tiitiäisen satupuu


Voi hyvin -kansio pitää sisällään 13 Mauri Kunnaksen kansikuvallista ruutuvihkoa. Swot - analyysin neljä kuvaa on vaiheessa. Näinkö elämä menee sotakesästä vahvuuksien, heikkouksien, mahdollisuuksien kautta viimeiseen vaiheeseen 
- UHAT -
Korvasin monisivuisen kyselyn neljällä kuvalla. Mitäpä näitä pyörittelemään mitäänsanomattomilla vastauksilla. Huhtikuussa tilasin lääkäriajan terveyskeskuksesta. Luettuani verenpainelääkkeen sivuvaikutuksista sitä ei olisi minulle pitänyt koskaan määrätä. Sivuvaikutukset on itsessään sairaus kuin raudanpuutos eikä hoidoksi kelpaa puhelinlääkärin  antama ohje.
- Syö loppuikäsi rautaa, sinä tarvitset sitä. 
- Olen sairastunut, nyt menen lääkäriin. Koululääketiede joutui antamaan periksi vastaanharaamisesta huolimatta. Kaikki järjestyi yhdellä puhelinsoitolla ja kipukohtaus johti sairauslomaan. Olin jo työssä, kun leikkausjonosta ilmoitettiin vuoroni tulleen. Näin on systeemit luotu konsulttien ohjauksessa vielä huonommiksi tänä päivänä kuin 1980 -luvun lopulla. 

Edessä on kuntauudistus ja sotepalvelujen järjestäminen. Sukupolvenvaihdos on estetty. Sijoittajat eivät tulleet Vihtaniemelle tekemään työtä. YEAT:n näyttökansiossa olen käynyt kaiken tämän läpi; elinikäisestä oppimisesta, tietoyhteiskunta kaikille, muukalaisten hautausmaa -varaukseen  johtaneista syistä, kantatilasta ja pienmetsänomistajista, katujätkä -projektista, nuorten työllistymisestä ja syrjäytymisestä, suuntautuneisuudesta, sateenkaarilipuista, rauhan välikappaleista. Luetteloa voisi jatkaa loputtomiin saada kyvyttömät tekemään mahottomia.
- Ei kiinnosta pätkääkään. Ei riitä resurssit

Ei kommentteja: