maanantai 5. elokuuta 2013

Kymmenellä käskyllä markkinoitua sisältöä

   
"Tuli mieleen erään firman toimitusjohtaja, joka SWOT (vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet, uhat) -analyysiä tehdessä löi nyrkkiä pöytään ja kajautti: ”Meidän tuotteet ovat markkinoiden parhaat, mutta asiakkaat ovat niin tyhmiä, ettei tajua sitä”. Ei hyvä pohja menestyksen luomiselle. Ei tosiaankaan."

Isä Juntunen koulutti ainoana Suomessa näkeviä hierojia oppisopimuksella. Hänellä oli tilat ja asiakkaat. Kaksi kertaa vuodessa aloitti kymmenen hyväksyttyä hierojakurssin. Se on ollut minulle paras kurssi, paras oppisopimus ja uusi ammatti laillistettuna hierojana. Isä Juntunen kuoli ja palkallinen johtaja jatkoi. Hänen tarkoituksensa oli saada itselleen rahasampo oppilaiden tekemästä työstä ja mittavasta kurssimaksusta. 
Ensiksi hän määritteli kurssille hakijat.
- Ei tänne kaikkia nakkisormia eikä keppijalkoja oteta. Sitten hän hankki lääkäri- ja lakimiesystävänsä luennoimaan koulutuspäiville tietämyksistään tyhmänä pitämilleen hierojille. 
Paras hanke oli värvätä paikallinen kansanedustaja hommaamaan hierontaa kelakorvauksen piiriin. Hierojien onneksi se ei mennyt läpi, olisihan hieronnan hintaa saanut nostaa pilviin, kun siitä saa vähän takaisin veronmaksajien rahoja. Toinen hyvä asia on arvonlisäverottomuus. 
Edunvalvojan hankkeet menivät ketuille, ja hierojista tuli katuhuoria. On hierottava "kuka kysyy, kuka maksaa" -periaatteella. Keisari näyttäytyi kadulla ilman vaatteita.

Kirjoitustaito kuuluu kaikille. Verkkokirjoitustaidosta on tullut kirjurien ja tulkkien työtä, vaikka, "tavallisen ihmisen pitäisi saada ymmärtää normaalikäytössä olevia palveluja ilman, että on IT-ammattilainen." YEAT:n näyttökansiossa käsittelin näitä asioita verkkoympäristössä 2006 eikä mitään parannusta ole tapahtunut millään alalla. Sen minkä olette tehneet tietoisesti minulle, siitä vastaatte Hänelle opintomatkalla kiinalaisessa helvetissä.

Sisältömarkkinoijan 10 käskyä 

En tarjoa mitään nojatuolikirkkoa, vaan anopinjakkarasta plagioitua kolmen istuttavaa sohvaa. Jos et jaksa loppuun asti, putoat lopullisesti eikä sinusta tule selviäjää koskaan.

Ei kommentteja: