maanantai 12. elokuuta 2013

Käki jäi tauolle eilen

Viikon puheenaiheet, vko 33 12.8.2013 - sana on vapaa.
 
Ketään EVVK mitä tulevasta viikosta puhutaan tai kirjoitetaan. Lyhentäisin viikon vkk, mutta Wikipedian varmistus lyhenteeseen on vko. Uutisten lukija kehoittaa menemään nettiin lukemaan lisää aiheesta. 
162 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
PHNetin nurkkauutinen ilmoittaa PC:n vuosiluvuksi 1981.
Sen korvaa hetkeksi Singerille myönnetty patentti ompelukoneesta. 
Ompelemiseen kone on tuonut valtavan nopeuden, mutta PC kirjoittamiseen ei vielä ole loppuunkäsitelty. On niin paljon kirjoitettavaa, että sanat on lyhennettävä, tunnetilat hymiöitettävä, käsimerkit otettava käyttöön. Luonnossa on merkkikieli ja äänet käytössä. Kirjanpainaja tuhoaa kuusikoita. 

Väärinymmärrettynä ja hyväksikäytettynä kopioin 'vko' sanan kanssa rimmaavat sanat. Siitä puhe mistä puute. Puutteen jatkumiseksi laaditaan laki, että tiedät mitä sinulta puuttuu. Se peilaa myös puutteista puhuvien puutteista, mikä ei ole rahanpuutetta vaan järjenköyhyyttä.  
Roman Schatzin Maamme-kirja. Sairastunut Suomi.
Kuuntelen sitä juuri nyt radiosta, päivitän sen viiveellä. Sitä odotellessa rimmaillaan ja räpätään 'vko' sanan kustannuksella

Akronyymit ja kirjainlyhenteet ovat jonkin moniosaisen ilmauksen alkukirjaimista muodostuvia koostelyhenteitä. Muista lyhennetyypeistä ne eroavat siten, että lyhentäminen ei koske pelkästään kirjoitusasua vaan ilmaukset tavallisesti myös lausutaan lyhentyneinä – joko tavanomaisen sanan tavoin tai kirjain kirjaimelta.) -Wikipedia

Rimmaavat sanat: mikä rimmaa 'vko' sanan kanssa?

vko rimmaa näiden kanssa:
-mikko, aallokko, aamurusko, aapiskukko, aavikko, adventtikirkko, afaatikko, agnostikko, ahdinko, aidanrako...
Katso kaikki "vko" sanan kanssa rimmaavat sanat

Wikipedia-tietosanakirja:

Lyhenteet vko, Vko ja VKO voivat tarkoittaa ainakin seuraavia:

Ei kommentteja: