lauantai 6. heinäkuuta 2013

Joki, kansanhuvit


Luonnonsuojelijana ostin saaren Saimaalta norpan hyväksi. Mihinkään liikkeeseen en tietäen ole lähtenyt mukaan, mutta Luvatun maan katsottuani tulin toisiin ajatuksiin. Luonnonsujelun nimissä on naiset kahlinneet itsensä koneisiin estäen niiden liikkeellelähdön. Kahleet katkaistaan helposti pihdeillä ja se on menoa kahden poliisimiehen raahatessa naista kannokossa vetäen maata pitkin. Siinä ei kysellä, kestääkö nahka naarmuuntumatta. Olen kiertänyt kaukaa tilanteet, joissa minua saa osoittaa vaikka pyssyllä.

Keväällä 1963 loppui koulu tähän kohtaukseen. Päädyin lampeen humalaisten raahatessa pitkin polkua ja sitten vauhdilla niin pitkälle kuin kahden juopuneen miehen voimin voi hentoisen naisen lennättää. Pamplonan härkäjuoksut alkavat (6.7.2013 8:07) samoin Brittiarmeijan kapteeni hakee paria eukonkantokisoihin Suomeen ...

Eukonkannon 18. MM-kisat pingotaan Sonkajärvellä (6.7.2013 4:17) Alku aina hankalaa, joskus vaikeudet voitetaan ja Ounasjoki saa virrata vapaana. Kaikkeen naiset suostuvat ja kisalla on suojelijansa. Tiettömän taipaleen takana suku on ollut vuodesta 1900 lähtien. Tähän päivään tulessa ei vielä omistussuhteet ole selvinnyt kunnalle eikä sijoittajille. EU -rahaa pitäisi häivyttää Vihtaniemen muuttamiseksi viihde- ja vapaa-ajankeskukseksi. Sukupolvenvaihdos on estetty ja siksi kirjoitan Verkkokirjoittajan talossa Munkkiklubilla luonnonsuojelusta, eukonkannosta ja muukalaisten hautausmaasta.

Lääkäriajan varasin netissä suosituksen perusteella. Lahdessa ostopalvelulääkärit on varustettu sirulla toistamaan lähettäjänsä ohjetta. Mahdollisimman monta psykiatriseen hoitoon, lääkkeen liikakäyttäjäksi tai tekonivelien käyttökohteeksi. Sain onnistuneen hoidon kotisairaalaassa keväällä 2010. Oireet hävisivät vähäksi aikaa, hiirikäsi ei ollut hiirikäsi eikä ole nytkään. Siksi en mene terveystalon teho-osaston lääkäriltä kyselemään. Mikä minulle on tullut? Kuuntelen yksikseni lääkärihuoneesta kuulemaani levyä youtubessa. Silloin odotin kuoliokivussa erikoislääkärin oven aukaisua ajallaan.


Boat on the River


Kohtauksen jälkeen menin apteekkiin hakemaan särkylääkettä. Siinä samalla kerroin farmaseutille öisestä kohtauksesta. Hän kuunteli ja vakavasti kehoitti.
- Mene lääkäriin.
- En tiedä mitenkä lääkäriin hakeudutaan. Sain ainoan PalveluSantran tuottaman palveluoppaan ja soitin Päijät-Neuvoon. Pitkän odotuksen jälkeen minulle ilmoitettiin.
- Kahden kuukauden kuluttua saat kirjeen kotiin lääkäriajasta. Sain kuitenkin päivystysajan. Sieltä sain tulehduskipu- ja särkylääkettä. Pyynnöstä vielä kortisoonipiikin olkapäähän.
- Eihän tämä auta, hän mutisi itsekseen ja sanoi.
- Älä tule tänne toista kertaa.

Oireet voimistuvat, toisille vahingoniloksi. Läheltä kuitenkin löytyi neuvo mennä borreliakokeseen. Hoitoaika syksystä 2009 vuoden 2012 viimeiseen päivään Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Oireet palasivat huhtikuussa ja silloin sain kuulla, ettei se voi olla borreliaa, kun ei ole uutta punkinpuremaa. 
Näitä sairauskertomuksen papereita etsiessä teen kuolinsiivousta kotona. Paperit ovat löytyneet ja loput käyn hakemassa terveyskeskuksesta.

Onneksi on lomakuukausi ja Suomi on sulki. Minun sydän on särki kaikesta ymmärtämättömyydestä ja koventuneista arvoista. Paremmin en usko olevan niillä, jotka ovat saattaneet meidät tähän kaaokseen. On turhaa läppää, mitä vakauttamisesta, työllisyyden lisääntymisestä, kuntauudistuksesta ja sotepalveluista puhutaan. Teot näkyvät päinvastaisina ilmiöinä. Toivon vain että rauha säilyy maailmassa. 

Kuva sisältää tekstin:
Der ingen skulle tru att nokon kunne bu. Tiettömän taipaleen takana.

Esineet tv:n päällä kertovat koko tarinan alusta loppuun.

Vihreässä pesässä sinitiainen:
Käsissäs kannat linnun unelmaa - se savena on kämmenelläs vasta,
vaan kerran möhkäleestä karkeasta se pääskysenä nousee sielun saa. -Ellen Niit suom. Elvi Sinervo

Valokuva:
Kuinka hellästi sinä kosketit ja kuitenkin minussa kaikki järkkyi. -Vuokko Koistinen 

Paperivarjo: 
Cherbourgin sateenvarjot (Les Parapluies de Cherbourg, cover ... 

Ruusukynttilä:
Ote Pikku Prinssistä:
"Ainoastaan sydämellä näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä.
Ei voi tuntea muuta kuin sen minkä on itse kesyttänyt.
- Ihmisillä, kettu sanoi, on pyssyt ja he metsästävät. Se on hyvin harmillista. He kasvattavat myös kanoja. Se on heidän ainoa hyvä puolensa. Haetko sinä kanoja?
- En, sanoi pikku prinssi. Minä haen ystäviä. Mutta mitä tarkoittaa 'kesytetty'?
- Se on aivan samanlainen pieni poika kuin satatuhatta muuta pikku poikaa. Enkä minä tarvitse sinua. Sen enempää kuin sinäkään tarvitset minua. Minä en ole sinulle kuin kettu, samanlainen kuin satatuhatta muuta. Mutta jos sinä kesytät minut, me tarvitsemme toinen toisiamme. Sinusta tulee minulle ainoa maailmassa. Ja minusta tulee sinulle ainoa maailmassa...


Lumiukko lasipalossa:
Tuliukot vaihtuneet lumiukkoon.

SWOT -analyysin kuvat - vahvuuteni -- mahdollisuudet - pitää sisällään kaiken tämän,
- heikkoudet -- uhat - on toinen juttu tasapainon säilyttämiseksi.

Ei kommentteja: