maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ikälisä

Ikä tuo yritysmenestystä otsikko vahvistaa säännön; nuoruus ja hulluus, vanhuus ja viisaus. Sen olen saanut karvaasti kokea nuorekkaan yhteiskunnan ja Amerikkaa ihannoivien taholta. Viimeisintä ryppyä rakkauteen uutisoi STT:  Stubb EU-vakoilusta:
Stubbin mukaan EU ja Yhdysvallat jakavat lähtökohtaisesti saman läntisen arvomaailman. Kavereita ei ole tapana vakoilla, hän toteaa.
Yhdysvaltain harjoittaman EU-vakoilun paljastuminen todeksi aiheuttaisi Stubbin mukaan särön suhteisiin. 

Romantiikan heinäkuussa päästään heti juonesta kiinni kahdenvälisissä suhteissa. Kaikki epäilee kaikkia ja tilaisuuden tullen puukottaa selkään, jos ei ole osannut ottaa itseään niskasta kiinni ja puukolla selekään, jos ei se muuten suostu.

Vankilakierteestä itsensä pelastanut isä kertoi automatkalla kymmenkesäisille pojilleen. Auton takapenkillä tuli hetken hiljaisuus ja sitten kuullun ymmärtämisestä vastaus.
- Kuule, faija, ihan tuota en olisi sinusta uskonut.

En minäkään uskonut etukäteen, minkä sodan syntymäkuntani saa aikaan, kun palasin vanhempieni omaishoitajaksi. Sieltä oli raivattava luunsa vähin äänin pois ja jatkettava työtä yrittäjänä. Se oli toinen yllätyksen aihe, mutta nyt suoralla yhteydellä eduskuntaan.

Tässä ollaan siipihalvauksen saaneena koko Suomi-neidon päättäjät. Jos jostakin tunnen mielihyvää, se on meidän presidenttipari. Sanokoon kuka mitä tahansa, se ei muuta mielipidettäni mihinkään suuntaan. EU  määritti meille ihmisen yläikärajan 64 vuoteen ja tehdyn työn arvon palkkatyössä. Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana tehtyä työtä ei lasketa työhistoriaan. Heinäkuun teemalla mennään, jos siinäkin on puolensa romanttisoidulle rakkaudelle.
- Kun köyhyys astuu ovesta sisään, rakkaus karkaa ikkunasta ulos. 

Hyvää romantiikan heinäkuuta! 

Olkoon aurinko aina

Ei kommentteja: