lauantai 22. kesäkuuta 2013

Tänään en enkä huomennakaan

Kummituslinna ja superkuu ovat tämän juhannuksen taivaanmerkit. Poikkesin vieraalle sivulle presidentin esittelyyn heti valinnan jälkeen ja siitäkös masina innostui. Olenhan sen huomannut ennenkin, että vieraissa käymisestä saa maksaa ylimääräistä.

Sen verran olen lukenut Harry Potteria, että Tylypahka jäi mieleen. Tänään superkuu valaisee kummituslinnaa. Habbo-hotelli on toinen vaihtoehto.



Akustinen kulta-aika, Juhannus, on kuunneltu. Luvattu maa odottaa areenassa päivänäytöstä. Pommi-iskut tulevat yöllä uniin.

Tirli li dei tralla lalla hei hei...
rallatamme, kun on mieli huoleton.
Kun taas leskenlehti kukkaan jo ehti,
kevät tullut on. 
GAMLA ONSDAG
Konkarikeskiviikko

Antik så in i Norden

- Sydämellisesti tervetuloa antiikkiohjelmamme pariin, toivottaa Max Forsman.
Olen vanhassa 1800 -luvun torpassa ja seurassani on Gunnar Vinkel.
- Tämä on kertakaikkiaan mahtava miljöö.
- Autenttinen.
- Tämä vetää aika mietteliääksi, kun näkee, miten kovaa ihmisten elämä oli ennen vanhaan.
- Suurenmoista. He vain istuivat täällä tappamassa aikaa, vailla huolen häivää. Kalat melkein hyppäsivät suoraan ikkunasta sisään. Tuossa heillä oli oma pizzauuni.
- Erikoista, että ajattelet noin. Meidän käsityksemme mukaan se oli todella rankkaa aikaa.
- Oli huikeaa kuulua hyväosaisiin ja löhöillä torpassa tarvitsematta juuri liikahtaa. Ottaa vain uunista pizza slice, ja katosta leipää.
- On kiehtovaa huomata, kuinka eri tavalla tutkijat näkevät saman aikakauden.
Kuulimme aivan uuden näkemyksen 1800 -luvun torpparikulttuurista. Kiitos siitä.
- Olen kateellinen. Olisi ollut hienoa nauttia siitä suurenmoisesta elämästä.
- Olemme tutustuneet hieman tähän aikakauteen.
- Hienoa aikaa.
- Se oli rankkaa aikaa ja palaamme hieman...
- Olisinpa ollut täällä. Elämästä pitää nauttia täysillä.
Niin silloin.
- Olivatko he köyhiä?
- Todella köyhiä. He kärsivät.
- Minun mielestäni päinvastoin.
- Huomasin sen.
Sehän on tämän päivän naurunaihe,
jota tyhmät eivät huomaa. He nauravat itselleen.

Tiekartta Länsirannalla  alkoi, kun omistussuhteet muuttuivat. Kysyin tiekokouksessa olemattoman lomakiinteistön ja rakentamattoman tontin  tiemaksuista. Lautakuntaan päässyt naapuri nauroi kysymystä sukulaiselleni.
Naurakaa minulle kysymyksiäni, jos ne herättävät hilpeyttä.  

Kunta naapurina, tiekunta isäntänä ja kunnan uusrikkaat mökkiläiset/sijoittajat edunsaajana pääsevät Öllin isän oppivuodet -kirjaan omilla nimillä aikana, jolloin lääkärin leski toivoo Tuusniemen muuttuvan Floridaksi. Tuusniemen Joulu 2007 

1633: Roomalaiskatolinen kirkko määräsi Galileo Galilein kieltämään heliosentrisen teorian, jonka mukaan Maa kiertää Aurinkoa. 

1976: Kanadan alahuone luopui kuoleman­tuomiosta. 

Joka ei vanhaa tunne, ei uuttakaan ymmärrä. Sijoittajat eivät tulleet rannoille tekemään työtä, vaan lisäämään sijoituksilleen lisäarvoa. Siinä on kuntauudistuksen kohtalonkysymys nähdä metsä puilta tai olla näkemättä. Kaikki on kertaalleen todistettu oikeaksi ja sitten toiset ovat kumonneet todisteet. 
Maa kiertää aurinkoa luvallisesti, kaikki muu on amerikkalaista oikeudenkäyntiä. Kaikkea sanomaasi, tekemääsi, perintöäsi ollaan käyttämässä sinua vastaan tuomion julistamisessa. Ei ole YYE:n päätöksen ylitse käynyttä. Siitä tässä on kysymys.

 Vedettiin hatusta
Lomakiinteistö, käydään normaalisti
omistaja Eeva Penttinen

1900 -luvulta Mäkituvasta vakituiseksi asunnoksi muuttuneen lapsuuskodin historia. 
Suomen lippu ja Tirkkosen sukuviiri 1996




Kesällä 1938 isovanhemmat, vanhemmat,
isän sylissä vanhin veli, oikealla äidin sisar, Martta.
 
PS 1.3.2014, laskiaissunnuntaina päivitys. Verkkokirjoittajan talo sai turvapaikan nettihotellista dna:n häädön seurauksena. Lapsuuskoti on sama 1914 rakennettu vakituinen asuinpaikka tiettömän taipaleen takana. Kunta on myynyt Vihtaniemen rannat sijoittajille kesämökkiplänteiksi. Siitä seurasi vakituisen asukkaan uskomaton arvonnousu. Lahosta mökistä tuli lomakiinteistö uusrikkaiden mökkiläisten mielestä. Kiinteistövero sen mukaan. Rannan he tarvitsevat muukalaisilleen hautausmaaksi. Muu maa tarvitaan tiealueiksi juosten kustuja juoperoita pitkin. 
Ukrainassa ollaan napit vastakkain. 1991 alkoi Irakin sota ja Jugoslaviassa yksittäisistä ampumiskohtauksesta seurasi mittava sota.  



 

Ei kommentteja: