lauantai 8. kesäkuuta 2013

Siivet

Aamun ajatus
  
Jos ihminen ei joudu jyrkänteen partaalle
ei hänen selkäänsä kasva siipiä.
- Niko Kazantakis 

Huoneentaulusta
Vertaistukiverkko:

Wenn du dich 
nicht fallen lässt, 
kannst du nicht erfaren, 
dass du getragen wirst.


Jos et salli itsesi pudota,
et saa kokea sitä, 
että sinua kannatellaan. Arkkipiispa emeritus John Vikström

Ota iisisti
kyllä se siitä
lutviutuu. Sotaveteraani Nils Eklundh  

Päättäjät ovat aloittaneet kiipeämisen latvasta alas. On katsottu viimeinen sininen Marj Vuoreisen suulla kuultuaan pitäjäneuvoksen muilutuksesta. 
- Sennii kahmuran olivat ottaneet kuletellakseen, hän huusi suureen valittavan ääneen Eteissaaren kunnanmökissä. Pitäjäneuvos oli menettänyt jalkansa ratatyömaalla ja hän käytti sen ajan pyörätuolia liikkumiseen.
Pitäjäneuvos sai kyydin itärajalle, siellä hänet vapautettiin. Omin konstein saapui takaisin kotiinsa. Oli varmasti yhtä huikea seikkailu kuin Evald Virtasella karattuaan muukalaislegioonasta. Hänen huvilaansa sain tutustua terveystupa -projektin retkellä.

Tie on aina tiennyt, minne olen menossa. Viimeisestä käynnistä Rastor Oy:n raportti  on tulostettavana versiona kirjakaupassa.
"Suorittajakohtanen  arviointipöytäkirja 
YRITTÄJÄN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

Loppuarviointi perusteluineen:
Yrityksen toiminnan johtaminen ja suunnittelu HYVÄKSYTTY 

Maire Tirkkonen suunnittelee eläkkeelle jäämissyistä jo keskeytyneen yritystoimintansa aloittamista Tuusniemellä. Näytönantaja keskittyy projektityössään verkossa antamaansa omaishoitajien vertaistukeen.

Tutkinnon pakollisessa osassa Tirkkosen pitkä kokemus näkyy intohimoisena, omaan osaamiseensa uskovana ja toisaalta pioneerimaisen ennakkoluulottomana otteena  omintakeiseen kolmannen sektorin palvelutoimintaan.
Tirkkosen lähestymistapa on osin ei-yrittäjämäinen, mutta juuri tällainen suhtautuminen on eduksi kehittämishankkeen sosiaalista ajattelutapaa ja myötäelämisen kykyä sekä henkisestä että ruumiillista jaksamista edellyttävässä hankkeessa."

Tämä riittää minulle tekemisistäni omaishoitajana ja elinikäisenä oppijana. Yhteiskunta on mitätöinyt kaikki. Turvautuu konsultteihin ja avustajiin lakeja laatiessaan, himaset on enemmän suunnitellessaan ulkomailla Suomi-neidon tulevaisuutta kuin kansa kaatopaikkajätelaatikkoon heitettynä yrittää selvitä ennen tuntematonta loppusijoituspaikkaa. 
Kuinka moneen kertaan samat asiat on käytävä läpi, että tyydyttäisi vain elämään ihmisinä, että vielä jälkipolvillekin jäisi elämisen mahdollisuus?


Polli on hukassa ja koirat yrittävät onkia sen kuiville.

Projektityöksi valitsin omaishoitajan vertaistuen verkossa.
Nyt on sanallisen arvioinnin vuoro:

Inhimillisten voimavarojen kehittäminen HYVÄKSYTTY

Maire Tirkkonen erottaa kehittämissuunnitelman omannäköisekseen hankkeeksi tutkinnon perusteiden mukaisesti ja onnistuu tarkastelemaan työnsä problematiikkaa inhorealistisen kriittisesti. Tutkinnon suorittajan laaja näyttökansio pohjautuu toimintaevidenssin ohella runsaaseen omaishoitokysymyksiä käsittävään kirjeenvaihtoon eri sidosryhmien kanssa.
Näytölle on ominainen tapa esittää  omaishoidossa vastaan tulevia ongelmia kuvakollaasien, päiväkirjamerkintöjen, eri viestimin tapahtuvan kirjeenvaihdon, kirjallisuuslainausten, sarjakuvaintuitioiden sekä jopa
David Suchet on esittänyt mestarietsivän roolia vuodesta 1989. kansainvälisessä rikostutkinnassa esiintyvien menettelytapojen valossa. 

Kaikkinensa Maire Tirkkosen huolellisesti kokoonharsima, ulottuvuuksiltaan mittava näyttö on eräänlainen hätähuuto vähäosaisten ja syrjäytyneiden puolesta. Vaikkakin tutkinnon perusteiden arvioinnin kohteet ja kriteerit ylittyvät osin vaivoin, Tirkkosen sanoma poliittisille päätöksentekijöille sekä suurten ikäluokkien hyvinvoinnista vastaaville kansalaisille tulee laajan, syvällisen pohdinnan ansiosta selväksi. Pienen ihmisen puolustajana Tirkkosen esimerkki ansaitsee varauksettoman arvon ja tunnustuksen.

Hyväksymistä voidaan puoltaa tutkinnon kummassakin osassa.

Helsingissä 28. syyskuuta 2006

Ryhmän vastuuhenkilö
Pekka Kurvinen
Näyttötutkintomestari
 Tutkinnon suorittaja
Maire Tirkkonen
Tutkintovastaava
Jaana Korppi 
Koulutuspäällikkö 
Näyttötutkinkintomestari 

 

Koulutusrahastoa koskevan lain esittelijä järjesti keppikeiton kuin lukkarin koulun lukkari seitsemälle veljekselle. Hutki tutkimatta mistä tässä on kysymys. Mutta haitanneeko tuo mittää.

Nyt on muuta tekemistä, seisoohan suma jostakin tuntemattomasta syystä. Hallitus on sompaillut  2 vuotta, ministerit kierrätykseen ja uudet pitävät hallituksen kasassa vielä 2 vuotta. Epäselväksi ei ole jäänyt kenellekään, että puolueiden kannatuslukujen nostamisesta on kysymys. Yhteisten asioiden hoidon kylkiäisenä hallitus tekee mitä tahtoo. Julma jumala ahmii kuitenkin omat lapsensa. Metsää ei nähdä puilta, ei puhuta pellon ylityksestä, jota verrataan elämään, vaan pellon aidoista rajoittavina tekijöinä.

Ei kommentteja: