lauantai 8. kesäkuuta 2013

Juuret



Käsittämättömän sepustuksen mukana oli valitusosoitus:
Tähän päätökseen tyytymätön asianomistaja on oikeutettu hakemaan muutosta Kuopion lääninoikeudelta kirjallisella valituksella kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa päätöksestä tiedon saatuaan tiedoksiantopäivää lukuunottamatta. Valituskirjelmä voidaan sanottuna aikana antaa myös sosiaalilautakunnalle, jonka tulee viipymättä toimittaa se omine lausuntoineen edelleen.
Tiedoksiantotodistus
Tämä päätös on lähetetty 22/12 1993 asianomaiselle

Tiedoksiantaja Sihteerikkö 

Tapahtui niinä päivinä, kun valtakunnan vanhus oli kuollut ja vara Manu oli valittu presidentiksi. Kaikilla oli omat arkikiireensä eikä joka päivä raportoitu, miten maan korkein johto hoiti yhteisiä asioitamme. Vanhempieni omaishoitajana jouduin väistämättömästi myrskynsilmään. Lähtölaskenta nykypäivään polkaistiin käyntiin. Kenellä on sille annetaan, kenellä ei ole, siltä otetaan ja annetaan niille, joilla on yli oman tarpeen. 

Päivän Heinonen oli sen päivän piirtäjä, joka tallensi kuolemattoman puolustuksen.
- Minun veskaan ei kosketa.
Pienelle ihmiselle kunta antoi, kunta otti takaisin. En osannut kiittää sosiaalijohtajaa ja kysyin, miksi? Sain vastauksen, jossa vedottiin lakiin ja asetukseen omaishoidontuesta. Liitteenä oli valitusosoitus päivättynä 22.12.1993. Ahneuden aika oli alkanut ja valitusosoitus  seurasi toinen toisensa perään.

Valittiin uusi presidentti kilauttamalla kaverille ja omaishoitoaika jatkui. Siirryttiin uudelle vuosituhannelle. Vallanvaihto tapahtui 6.2.2000 isän viimeisenä elonpäivänä. Seuraavana aamuna hän jätti viestin. "Jäi toiset aamulla nukkumaan, kun otin konttini naulastaan ja kiiruhdin karjateille." Paimenpoikana aloitti ja paimenpojaksi palasi Sydämeni laulussa.



 

Koulutus kasvatti juuret syvälle kiviseen, kylmään ja kovaan maahan sodan jälkeen. Juhlapuheissa puhuttiin elinikäisestä oppimisesta. Vielä 6 -kymppisenä halusin oppia verkkokirjoitustaidon ja pitää huolta kansalaisvalmiuksista. Mitään muuta ei kunta tarjonnut elämän alussa kuin 5 lukuvuotta kansakoulua ja lopussa omaishoitopaikan syntymäkunnassani kymmeneksi vuodeksi. Sain siivet ja kunta tekee kuolemaa EU -direktiivin vaatimusten mukaan.

Ei kommentteja: