perjantai 19. huhtikuuta 2013

Jäämassa lähtee liikkeelle.

Tiettömän taipaleen takana tänään 19.4. äidin 99. syntymäpäivänä palauttaa minut Vihtaniemelle. Lapsuuskodilla on siellä juuret ja minulla siivet, jotka ovat kantaneet tähän päivään. Katson jokaisen sarjan kuin satukirjan Norjan tiettömien taipaleiden takana elävien ihmisten maailmasta.

Swot-analyysin neljä kuvaa kertoo Suomi-neidon sukupolvenvaihdoksen  nykytilan. Eu -direktiivi on pistänyt kalikoita rattaisiin, ettei pienviljelystilalla enää elämä jatku vanhempien kuoltua. Se on suuri kupla, jos siellä on eletty ja elätetty suuri perhe lähes luontaistaloudessa 1900 -luvulta lähtien. Jos alkuperäisenä sieltä lähtenyt ei voi palata maalle omalla ajalla, omalla tavalla ja omalla kustannuksella, ei siellä kunnan uusrikkaatkaan kauan viihdy. 

Meidän lomakiinteistö on sijoittajille harha. Sen olen selvittänyt verottajalta, maistaraatilta ja Kuopion hallinto-oikeudelta. Vihtaniemen yksityistien tiekunta halventaa meitä ihmisinä. Samaa voin sanoa korkealta huutaville, ettei heidän kesämökkipläntti tuota heille muukalaisina kuin hautausmaan lapsuuskodin uimarannassa.

On aika muistella iloiten, voi, niitä aikoja omassa ylhäisessä yksinäisyydessä ilman yhtään uhkaa kunnan ja valtion taholta, jos olemme sivistysvaltio. Jos päättäjät ovat sotkeutuneet veroparatiiseihin rahanpesussa, muistelkoot savolaista balladia.



Varo sanojasi! Minut on heitetty pois omien sivuilta paljon ennen kuin liityin facebookiin. Minulla ei ollut kokemuskertomuskoulutusta ja toisekseen en tyytynyt vain kirkon, yhdistyksen ja kaikkien huijareiden maksumieheksi. Puoluepolitiikka on kaiken takana. Kukaan ei hoida meidän asioita, ei edes Katainen kassavahteineen. Uhkaa työpaikkojen katoamisella, jos veronmaksajat eivät ole yhtä mieltä Kyproksen pankkien pelastamisesta.

Osa 2/8. André Wikströmin isännöimässä hyväntuulisessa keskusteluohjelmassa kaikki vieraat ovat yli 60-vuotiaita. Vieraana taiteilija Fred Negendanck. Sketseissä piirretty André. Dooning Productions, 2013.
Toinen totuus presidenttipelistä itse asiasta kuultuna.

Loppu hyvin kaikki hyvin. Oh boy, oh boy, oh boy. Löytyy meiltäkin nuoria, jotka hoitavat homman vuorollaan.

Ei kommentteja: