sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kisa-aamun uutisia 2013


Synnyinseudulla on enemmän mieleterveysongelmia kuin muualla Suomessa. Yhtenä syynä pidetään koulutuksen alhaista tasoa. En nosta itseäni yläpuolelle, mutta en asetu kynnysmatoksi, että huonon itsetunnon omaava paikalleen jäänyt pyyhkisi jalkansa minun selkään tai kätensä hameenliepeisiin. 

On ollut pitkä tie kulkea vanhempieni viitoittamalla tiellä Vihtaniemen ensimmäisenä ja viimeisenä ylioppilaana. Vanhempien omaishoito oli harjoitusaika tulevaan. Vallanvaihto 6.2.2000 antoi siihen tilaisuuden. Oli perinnönjaonaika. Minun osuudeksi nähtiin koko perintö, vaikka jokainen sai osansa ilmaiseksi. Minun oli velkarahalla maksettava yhden osuus ja samalla tein työtä eläkeikään asti. Hankin yrittäjäosaamista sukupolvenvaihdokseen. Laki mitätöi kaikki siihenastiset tekoni, vedoten ikään. Minusta oli tullut varhennettu vanhus 61/64 -vuotiaana. Laitospaikkahan oltiin minulle tarjoamassa tai psykiatrista hoitoa, kun en suostunut niin muodikkaisiin tekonivelleikkauksiin. 

Jos siellä ei ollut hyvin asioidenhoito, ei se ollut paremmin täälläkään. Kuopiossa löytyy vanhusten hoitopäiväkirjoja kadulta. Omasta jätekeräyspisteestä löysin Tuhkimon tavarat kaatopaikkajätelaatikosta. Runoroskiksen lehtikeräykseen oli valittu kansanedustaja heittänyt pankin karhuamat velkavaalirahatositteet. Tuhkimosta en tiedä, onko hän vielä elävien kirjoissa. Kansanedustaja kulkee keisarina uusissa vaatteissa. Teen tilaa siirtymällä kadunreunaan ja ohimarssin ajan painan pään alas häpeästä, kuinka hän nostaa esille tekojaan SAK:n  rahoittamana. Omaishoitoasia yhteiskunnassa on kirkon ja SDP:n hoidossa. Omaishoitajat on häpäisty, minä vain olen elossa näkyvästi.

Melojan sielu vaeltaa vapaasti niissä paikoissa, joissa hän maailmaa kiertäessään kohtasi minut. Sain kielen omaishoidolle; zu Hause Pflegen, siihen kuuluu myös Hilfe für die Helfer. Kotikirkko, jonka osoitteen muutos osoitti seurakunnakseni, ei halunnut tehdä yheistyötä kanssani. Vaihdoin osoitetta Suomen saksalaiseen seurakuntaan. Siihenkin tarvittiin maistraatti erottamaan entisestä ja liittämään johonkin kirkon määrittämään "muuhun uskonnolliseen yhteisöön". Siinäpähän siirtelette papereita pinosta toiseen ja ihmisiä kaatopaikoille.

On ollut kartanoita, olkimajoja, kirjoja, voimauttavia valokuvia ja sanataidetta. Parasta näistä tarjoaa Riverside Medical Clinic osa-alueena "taide ja taudit". Kartanossa on käytössä Rudolf Steinerin sosiaalinen peruslaki. Olkimajassa kohtaan parantajan enkä osallistu woodoomenoihin. Kirjojen kirja, The Book, suomennettu Uusi Testamentti kuvaa naisen työasussa, stay up sukissa ja korkokengissä / (naispappeusjumalanpalvelus). Maailman ihanin tyttö voimauttaa valokuvin. Radiopsykiatrini sanoo, mikä meidät tekee hulluksi, siitä syntyy draamaa. Se on sanataidetta osa-alueineen meidän maallikkojen käytössä, vaikka se oli tarkoitettu lääkäreille.  Valelääkäreillä ei ollut resursseja ottaa sitä käyttöön. Kaikki ajattelee vain rahaa, rahaa ja rahaa. Minulla on, mistähän saisi sullekin.

Ei kommentteja: