maanantai 4. maaliskuuta 2013

Auringon sulat veden alla

- Onko nyt sota?
- Sano Annulle, nyt on sota.
Näitä kysymyksiä on esitetty kaukana kaikesta, jonne uutiset tulivat viiveellä. Sota ehkä oli jo sodittu, kun viimeinen suomensukuinen sai siitä kuulla. Tänä aamuna varoitus istuu jo otsikoissa ennen koneen avaamista, että huijari on lähettänyt troijalaisen sieppaamaan tietoja.

Elinkello valmistautuu kesäaikaan ja kellonviisarin kääntöön. Nousutahdit muuttuivat aamusoitoksi ennen seitsemää ja seitsemän jälkeen. Pulmusesta alkoi viikon linnun laulu. Juontajan ansioksi lasken musiikkikappaleiden suomennoksen. "Aurinko ei ollut vielä kohottanut sulkiaan veden alta" kirjoitin muistiin ja tarkistin sen virallisen nimen ohjelmatiedoista. Ei jäänyt mieleen tekijä eikä opus, onhan näitä tekijänoikeuden omistajia. Hallituksen riihenpuinti ei etene näköalattomuuttaan. Joku istuu jo katukiveyksellä ilman päällyshousuja kostean ajatusriihen jälkeen. Kanervan syntymäpäiviä puidaan hovioikeudessa. En tiedä enää kulkusuuntaa yksi eteen, kaksi taakse -komennolla. Mennään taaksepäin askel kerrallaan ja ollaan alkutekijöissä.

Kaipaan iloisia ilmeitä maaliskuun päivään. *Mishka ja Masha muistuttavat syömisen tärkeydestä syksyllä, talvella, keväällä ja kesällä. Tuhottavaksi määrätty maitojauhe-erä oli matkalla kolmansiin maihin Tsernobylin pamahtamisen jälkeen. Näin uutiset kertovat syöpää aiheuttavasta aineosasta maidossa. Maito ei ole ollut maitoa sen jälkeen kun kissa litki sen lypsylämpimänä. On tullut korvikkeet ja vastikkeet, joita kissa ei suostu maistamaan. Siirtyy elävään ravintoon luonnossa ja kohta hiiret ovat kadonneet kuin romaanin kyyhkyset. Tarhattuja hirviä ei voinut laskea vapaaksi laitumelle. Ne olisi ammuttu nälkäisten suomensukuisten syötäväksi. Hätä ei lue lakia muualla kuin hallituksen riihessä pankkien pelastamiseksi.

Pikkukuva *Маша и Медведь : До весны не будить! (Серия 2)

Päivitetty 3.1.2014

Ei kommentteja: