keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Toisella kotimaisella viimeisellä matkalla

Meillä muistutetaan Suomi-neidolle annettujen lupausten korjaamisesta joka neljäs vuosi eduskuntavaaleilla. Kun vaalit on käyty, lupaukset voi unohtaa tai vaihtaa zoomauskulmaa äänestäjiä syyttäväksi. Vallan vahdit vahtivat valtaa, mutta unohtavat vastuunsa. Vallanhalu on helppo piilottaa rahalla, kuka häntää heiluttaa.

Peruspalveluissa tämä on nähty ministeristä toiseen. Kela julkaisi ilmoituksen piirroksena. Ministeri nostetaan tuolille istumaan, annetaan kynä käteen, paperi ja malli eteen kehoituksin.
- Piirrä ruusu jos muistat. Tämä kuva on SWOT-analyysin nelikentässä - heikkoudet.

Typerälle kansalle lisätään tietokoneyhteyksiä uudistuksilla uudistusten perään. Kirjaimet ja numerot pyörivät nähtäville suorin vartaloin kerien milloin mistäkin kulmasta. Yle uudisti ilmettä värinauhoilla mutkitellen. Ei kerro minulle mitään kuin järjejnköyhien typeryyden. Mitään uutta ei ole meille annettavaa.

Operaattorit kilpailevat maksavista asiakkaista. Minun murheenkryyni on dna ja kahden megan laajakaistasopimus. Areenaa tutkiessa löysin syyn, miksi areena lataa ja lakkoilee. Tarkista internet yhteys. Löysin nopeuskäyräkäppyrän, joka koneellani näytti matalalentoa. Välillä suoraa viivaa ja pieni yritys nousta vähän nollatasolta piirun verran. Puolen yön jälkeen videot kuuluvat moitteettomasti, areena keskeytyksittä, mutta silmät nukkuvat. Mitä siitä katsomisesta jää mieleen, tyhjää ajanhukkaa, kun voisi ajan käyttää nukkumiseen.

Florence Karlssonin viimeinen matka
Onnettomuuden jälkeen Florence Karlsson noudettiin sairaalaan, jossa hän joutui ruotsalaisen terveydenhoitobyrokratian rattaisiin. Kukaan ei tuntunut haluavan ottaa hoitovastuuta hänestä.

Minulla on 27 päivää aikaa katsoa dokumentti areenalta. Kirjoittaisinko kaiken muistiin ja vertaisin sairaanhoitoa meidän omaan tilanteeseen. Samalla testaan ymmärrystä, jota minulta on tivattu, kun taloyhtiössä ei vielä oltu budjetoitukaan digivalmiuksien rakentamiseen. Rahastamisesta tässä on kyse ja mikä on rahastaessa, kun koko kansa on pantu YLE-verolle riippumatta siitä käytänkö palvelua, onko minulla tarvittavat yhteydet käyttää palvelua. Onneksi meidän yhtymä poistettiin Tiekimpan jätemaksurekisteristä. Mikä lie tiekunnan oikeus määrätä yksiköt olemattomasta lomakiinteistöstä? Se pitää vielä selvittää. 

Ei kommentteja: