tiistai 8. tammikuuta 2013

Nyt ylös sieluni....

Kirkkovuosi jatkuu käytössä olevan gregoriaanisen kalenterin kanssa käsi kädessä, talous ja uskonto. Kaikilla on samat rahahuolet eikä enää vaelleta pimeydessä, poistuuhan kaamos Lemmenpuiston keskiosista. YLE -verollepano on tuonut esitettäviin ohjelmiin ryppynaamaisia, kireä-äänisiä kasvoja. Aamuhartauspuhujatkin ovat uusia. Kuulenko omaa kieltä kuin Baabelin sekoituksessa, jää nähtäväksi.

Eläinten älykkyydestä näin tutkimustuloksia, verkolla pyydystetyt kaupunkilinnut muistivat pyydystäjän naamarin. Myöhemmin koko lintuparvi hyökkäsi naamarimiehen kimppuun. Saman olin huomannut turkinhihaan joutuneesta kissasta. Köyristi selkänsä karvat pystyssä ja pinkaisi pakoon. Aikojen päästä veitsenvilauttaja ilmestyi näköpiiriin. Kissa oli saanut säteilyvamman niin kuin minäkin. Useimmiten ihmisten loukkaavista puheista, joskus myös julkeista katseista ja vapaudenriistosta.

Nyt ja huomenna ylös sängystä. Mitään syytä ei ole vaipua horrokseen eikä suostua terroritekoon. Kiiruhdan hitaasti. Miksi lääkärin kanssa ei voi puhua sairaudestaan omalla ymmärrettävällä kielellä?
- Lääkärillä on vaitiolovelvollisuus. Näin se on nähtävä, kun muuta syytä ei tunneta. Sama vaitiolo jatkuu Suomi-neidon päänmenoksi kaavailluista toimenpiteistä. Presidentti uskaltaa puhua ajatuksensa julki ja siitäkin poliitikot vetävät herneen nenään. 

Kiehtova maailma: Palin Brasiliassa 
1/4. Koomikko Michael Palin tutustuu Brasiliaan. Maailman viidenneksi suurin valtio on sekoitus kulttuureja, uskontoja, köyhyyttä ja rikkautta. Alussa matkataan Amazon-jokea myöten pääkaupunkiin Brasiliaan.


Hartausohjelmat: Aamuhartaus 08.01.2013
Tiistaiaamuisin kuullaan hartauksia kirjallisuuden pohjalta. Rehtori Petri Järveläinen, Lapinlahti, puhuu Miguel de Cervantesin kirjasta Don Quijote. Virsi 632: 1. Se alkaa sanoin "Nyt ylös,sieluni". Baritoni Jorma Hynninen, urut Tapio Tiitu. Hartausohjelmat: Aamuhartaus 8.1

Ei kommentteja: