keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kaiken pahan alku ja toinen juuri

6 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia) 2007: Windows Vista -käyttöjärjestelmä julkaistiin maailmanlaajuisesti.

Käänsin eilen vielä kerran kaikki arkistot ympäri löytääkseni kadottamani osoitteen. Se oli turhaa työtä, olihan postituslista näkyvillä erillään muista papereista. Ylikierrokset johtuivat olosta kahdenvaiheilla. Tekisi mieli mennä, kun on kutsuttu. Tänään sen päätin, etten mene. Otin Maailman ihanin tyttö -kirjan esille ja luin taiteellisen omistuskirjoituksen Omaishoitajan ja Verkkokirjoittajan henkilöhistoriasta. Se on siinä. Toiseksi matkaa on enemmän kuin kaksi kadunväliä.

Nämä kaksi kadunväliä matkan alussa ja lopussa kävelen vaivatta, vaikka alun ja lopun väliä olisi satoja kilometrejä. Joku raja pitää kehitellä matkoille lähtemisen vaikeuteen. Virtuaalimaailmassa olen risteillyt vaivattomasti monta vuotta. Nyt on tullut joku häiriö yhteyteen. dna on solminut taloyhtiön kanssa sopimuksen, että puhelinsoitolla varmistan ilmaisen kaapeliyhteyden kahden megan nopeudella. Kaikki meni sekaisin joku aika sitten. Radio papattaa avaamisen jälkeen aikansa. Sitten papatus loppuu ja lähetyksessä en huomaa mitään vikaa.

Tutkin Windows Vista -käyttöjärjestelmää Wikipediassa. Siellä on tapahtunut muutoksia ja kone nikottelee. Areena uudistui jo kesällä keskeyttäessään hartausohjelmat aamuhartausseurakunnalle. Taisikin olla, että Kai Sadinmaa saarnasi voimallisesti, ettei kirkko kestänyt kuulla suoraa puhetta eikä tallentanut tekstejä. Tälle vuodelle on saatu neutraalit puhujat, ettei niissä puheissa ole mitään uutta tähän päivään. Tuomari Nurmion toive, ettei Jeesus enää koskaan eksy tähän pahaan maailmaan, hänet puettaisiin viittaan ja orjantappuraan ja naulattaisi ristiin uudestaan. Sitä toivon minäkin enkä ottanut eilen vastaan summerilla sisälle pyrkivää käännyttäjä.

Etsin Rauhaa tässä uutisten mykistämässä tammikuun viimeisessä päivässä. Tuomion saanut lähettä terveiset

YSTÄVILLE

Mua joskus jos mieheksi kiitettäis,
yks ain' olis ylinnä ansio mulla:
se että ma seurassa tällaisess'
olen voinut ja tahtonut mieheksi tulla.

Seura tekee kaltaisekseen ajan kanssa, sen jokainen tulee huomaamaan. Ville kertoo, että udmurdialaiset naiset tekevät miehet tarpeettomiksi lisääntymishommassa hoitamalla asian itse. Tätä puolta on uutisoitu eniten, kun vaalirahasotkut katkaisevat adoption etenemisen. Haloo, on mennyt puurot ja vellit sekaisin, eihän perhettä perusteta ja johdeta kuin yritystä. 

Hautausmaat lisääntyvät muukalaisten, eroottisten ja väärinymmärrettyjen viimeisenä lepopaikkana saatesanoin: Ihmisten ymmärtämisessä on se vaara, että ymmärtävät ymmärtämisen väärin ja tunkevat liian liki. Nythän se asia on kukkapenkissä. Woodoomenot toimivat nopeammin kuin oikeuslaitokset. Sekin viittaa kidutukseen epäiltyä kohtaan. Hirressä on eka päivä pahin, löyhässä hirressä roikottaminen tuottaa lainlaatijoille iloa päätöstä odottavan kustannuksella.

VÄÄRINYMMÄRRYS

Sinä olet niin viisas, niin viisas, huu,
mua ett' ihan peloittaapi,
ja mitä taas tullevi tapoihin,
sun vertaas etsiä saapi,

Saa etsiä kuudesta kylästä,
yli kymmenen kihlakunnan,
ja jos sua löytävät viisaampaa,
niin löytävät lesken ja nunnan.

Mitä maailmasta me huolimme!
Emme siihen kuulu me enää!
Siis heitä se viisautes helkkariin
ja näytä pitkää nenää!

Hän otti mun neuvoni onkehen
ja hän tahtoni tarkoin täytti:
Hän kerran keikahti kannoillaan
ja - mulle hän nenää näytti. EINO LEINO, SATA JA YKSI LAULUA 

Vista on viisain niin hyvässä kuin pahassa. Mistä löydän tietokonetohtorin opastamaan uuden koneen hankinnassa verkkokirjoittajan pankkiasiointia varten.

Ei kommentteja: