keskiviikko 5. joulukuuta 2012

5. luukku Suomi-neidon itsenäisyyden aattopäivään

Aamuhartaus 5.12. Keskiviikkoaamuisin kuullaan hartauksia uskosta joka muuttaa maailmaa. Ystävyyden Majatalon isäntä Daniel Nylund, Kruusila. Hartausohjelmat: Aamuhartaus 5.12
Joulukalenterin luukkujen aukaiseminen on vienyt kaiken huomion virittää mielensä tai sovittaa itsensä näillä kymmenillä jouluun 2012. Nyt ei ole likainen sukka lattialla, vaan pölyimuri on tiellä odottaen siivouksen etenemistä. 
Kesällä näin ruohonleikkuuautomaatin kiertävän terveyskeskuksen suljetulla sisäpihalla uupumattomana auttajana. Samaan automaattiin kertoi päätyneensä omaishoitajien esittelypisteessä poikennut mies. Kuunteli tarkkaan esittelyä omaishoitajan työstä. Hänellä ei ollut sukulaisia eikä läheisiä, joihin voisi turvautua hädän hetkellä. Automaatti-imuri kiersi valittamatta lattiaa, jonne kukaan ei jättänyt tavaroitaan. Pöly sai vapaasti laskeutua. 
Muumioituneet ihmiset peittyvät pölyyn, kun ei ole varaa palkata siistijöitä museoihin. Valoa tunnelissa, museolastensairaala on luvattu korvata rakentamalla uusi lastensairaala vastaamaan tämän päivän tarvetta.

Olen kuunnellut aamuhartaudet, mutta jättänyt kristillisen kirjallisuuden helmet toisen kuuntelun varaan. Uutena on tullut Ystävyyden majatalon isäntä puhumaan uskosta, joka muuttaa maailman. Jos sitä uskoa ei ole ollut alusta lähtien, on se löydettävä  uudelleen purkamalla katkeruuden muuri. Siitä on tullut rasite hyvälle elämälle. Tekoäly automaattina ei tarvitse uskoa, voisiko asioita tehdä toisin. 
- On tietokonevirhe, että sinulta on otettu omaishoidontuesta kahden päivän palkka sairaalassa oloajalta.
- Halloo, tietokone on yhtä tyhmä kuin käyttäjänsä, sain sanotuksi. Käytännössä se tarkoitti sitä, että tietokoneohjelma uudistui. Tilinauha vaihtui pystystä vaakaan ja isältä perittiin eri laskulla omaishoidontuki palvelumaksuna takaisin minun tekemästä työstä. Vuosia on mennyt 21 tuosta vehtaamisesta eikä vanhuspalvelulaki mitään käytäntöjä muuta.

Suomi-neito täyttää 95 vuotta. Juhlat ovat jämähtäneet keksijänsä aikaan. Linnan henkilökunta noudattaa vanhaa kaavaa. Verkkokirjoitustaito antaa minulle mahdollisuuden osallistua Suomi-neidon juhlintaan 90 -vuotisjuhlista lähtien. 


Dine for One- Grevinnan och Betjänten

- Puhu suomea, eduskunnan istunnossa välihuuto ruotsia puhuvalle edustajalle.
Tämä vaatimus kertoo ikänsä eduskunnassa olleen dementoitumisesta. Me olemme kaksikielinen Suomi-neito. Välihuutajalle syntymäpäiväjuhlat mustavalkoisena tekstitetty suomeksi.

Palaan  elämänsynnyn alkuun. Tuhatjalkaiset ovat tulleet maailmaan. Voimakkaat yksilöt avaavat partenerinsa voimakkailla jaloilla ja mitä sitten, vastaa tätä päivää. Taakse ovat jääneet viisarinvärähdystestaukset. Talouden madonluvut alkavat alusta.


Ei kommentteja: