tiistai 4. joulukuuta 2012

4. luukku tähän päivään

Jouluisia asioita katsellessa löysin ilmaisen e-kortin lähetettäväksi sähköpostiin. Tunneperheen ATK-esikouluopettajani osoite ei ole tiedossa, siksi aloitin hänestä. Aikani siinä täytin osoitetietoja, ajastin lähetettäväksi lähempänä joulua. Sain ilmoituksen, että kortti oli mennyt perille saman tien. Ja kohta kiitokset joulukortista ja iloiset uutiset perheenlisäyksestä.

Heillä on erilainen joulu, sillä neloset on suuri yllätys ja ehtivät 7-viikkoisiksi jouluun mennessä. Jos kaikkiin lähettämiini joulukortteihin tulisi yhtä iloinen yllätys syntymästä, ei onnellani olisi mitään rajaa. 

Kerran elämässä olen kokenut saman. Kuusijuhla aamulla lasten kanssa, sen jälkeen joulutorttujenteko yhdessä naapurin kanssa. Poistuin omalle puolelle tarkistamaan tilanteen. Ilmoitukseni oli yllätys.
- Joululapsi syntyy ennen torttuja, ja niin tapahtui illalla asemamiehen pienessä odotushuoneessa näki pieni tyttö kolme päivän ikäisenä ensimmäisen joulunsa. Se muutti koko jouluohjelman uusiksi. Virtuaalijouluun ehdin mukaan netissä, kun kortteja etsiessä on koti käännetty ylösalasin.

 Mishka saa postia.

Kaikkella voi itseään huvittaa. Nauroin ihan ääneen katsoessani pienen tytön ja isoukin ensi katsekontaktia. Kesätyttö koki jouluna 1½ -vuotiaana elämänsä järkytyksen. Oli Tapani-iltana Osasto 10:llä. Tänään uutiset lupaavat uuden lastensairaalan rakentamiseen löytyvän rahaa. Tunnen joulun tämän puolen pohjamutia myöten Kuortinkartanon kautta.
Olen kiitollinen saadessani osallistua saksankieliseen jumalanpalvelukseen itsenäisyyspäivän jälkeen. Nyt yöllä vilkaisen kelloa enkä laula. Sen saa tehdä puolestani Helmut Lotti, tuttavuus vuosien takaa. 


Helmut Lotti -Gloria in Excelsis Deo 2007


Jos jouluvalmistelut jäävät tekemättä koneella surfailun takia, niin jääköön. Otan takaisin ne joulut, jotka olin sidottu keskeytymättömään 3 -vuorotyöhön. Vanhuspalvelulaki jättää hoidettavat kotihoitoon, lupaa Tuula Haatainen. Siinä on historiallinen lakiuudistus. Se ei kuitenkaan sumenna todellista joulun tarkoitusta. Tuomari Nurmio laulaa; nyt on maailman kirjat sekaisin ja 
- toivon, ettei Jeesus enää koskaan eksyis tähän pahaan maailmaan. Hänet puettaisiin viittaan ja orjantappuraan ja naulattaisi ristiin uudestaan.
 
Kiitän verkkokirjoitustaidon opettamisesta ja yhdyn opettajani iloon nelosista.

Kun maas on hanki ja järvet jäässä ja silmä sammunut auringon,
kun pääsky pitkän on matkan päässä ja metsä autio, lauluton,
käy lämmin henkäys talvisäässä, kun joulu on, kun joulu on.


Ei huolta, murhetta kenkään muista, ei tunnu pakkaset tuikeat,
vain laulu kaikuvi lasten suista, ja silmät riemusta hehkuvat,
ja liekit loistavat joulupuista, kun joulu on, kun joulu on.


On äiti laittanut kystä kyllä, hän lahjat antaa ja lahjat saa,
vaan seimi pahnat ja tähti yllä ne silmiin kalleina kangastaa;
siks’ mieli hellä on kristityllä, kun joulu on, kun joulu on.


Ei kommentteja: