lauantai 15. joulukuuta 2012

15. luukku kouluampumispäivään

USA:n kouluampumisessa kuoli 20 lasta ja kuusi aikuista 14.12.2012  22:59  

Ensimmäinen joulu mummona tyttären perheessä 18 vuotta sitten toistuu tapahtumissa tänä päivänä. Äiti näki, että 1½ -vuotias oireili jostakin. Neuvolatarkastuksessa puhelinsoitto sai lääkärin huomion ja tarkastuskäynti toisen luonteen selityksineen.

- Pistä vaippa kiinni, ei siellä mitään ole. Lapsi oireilee vauvan syntymästä kuin isä ottaessaan raskausajaksi toisen naisen. Tapanipäivän iltana lapsi on Osasto10:llä, kotona 2- viikoinen kämmenelle mahtuva vastasyntynyt mytty. Näillä maisilla mietteillä valmistaudun jouluun. Tuskin tyttö selvisi Hyvinkään yöstä viime keväänä. Mummo ei unohda koskaan, mitä hyvinvoinnin lisääminen tuo tullessaan. Sillä on kaksi puolta, toisen onni on toisen onnettomuus.

- Haloooo, huudan, kuuleeko kukaan? Siitä lähtien olen huutoon vastannut. Kukaan ei halua kuulla. Asiaan kantaaottanut tietämättä taustaa huutaa minulle yöllä puhelimessa.

- Mikä sinä luulet olevasi? Kadulla vastaantulijaa väistän kadunreunaan ja painan pään alas. Keisari uusissa vaatteissa saa purjehtia ohi kravatti vipattaen päättämään meidän asioiden hoidosta.

- Mene psykiatriseen sairaanhoitoon, kun et suostu lääkärin määräämään hoitoon.

- Olet vaikea työllistettävä, kun omaishoitajana et lähde toimintakeskuksen pesulakokeiluun päivätyöhön.

Vaikean potilaan nähdessään välttää yhteentörmäyksen ja häviää pusikkoon tai ihmisvilinään.

- Haloooo, kaikki on käynyt toteen jouluna 2012, mihin minua on oltu vaatimassa. Laki määrää, että Karjalan joulukäki menettää paikkansa JäteKukolle apunaan INTRUM JUSTITIA keräämässä maksuja ulosoton kautta. Koko maan piiri kuulee meitä koskevan verollepanon yleverosta alkaen. 

Media kyselee, mitä antaisi lahjaksi ihmiselle, jolla on jo kaikkea. Eiköhän hyvinvointivaltiossa kaikilla pitäisi olla kaikkea elämää varten. Nyt joku on päättänyt, meillä on liikaakin, että joka nurkassa on leikkaamisen varaa. Vastasyntynyt on täysin riippuvainen vanhemmistaan. Jos vanhemmilla ja päättäjillä ei ole kykyä huolehtia tämän päivän vastasyntyneistä, se kyky puuttuu kokonaan huolehtia tulevasta sukupolvesta. Suomi-neito on syytön velanottajien sokaistumiseen, kuka maksaa velat, kun ne lankeaa maksettavaksi. Valitusten kautta oikeutta hakiessa on opetusta kerjäämään. Luulin, että meidän etuudet kuuluvat meille, KERJÄÄMÄTTÄ.

Mediatalo ESAn jouluavustus vastasyntyneiden teho-osastolle 

Lahjoitusta ei ole aikaisemmin kohdennettu pienille lapsille eikä vastaavalle toimialalle. Jo oli aikakin huomata, ettei "terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat".

 

Sävellys: Martti Turunen
Sanat: Mauno Isola

Me käymme joulun viettohon
taas kuusin, kynttilöin.
Puun vihreen oksat kiedomme
me hopein, kultavöin,
vaan muistammeko lapsen sen,
mi taivaisen tuo kirkkauden?

Me käymme joulun viettohon
niin maisin miettehin,
nuo rikkaan täyttää aatokset,
ja mielen köyhänkin:
Suun ruoka, juoma, meno muu.
Laps' hankeen hukkuu, unhoittuu.

Turhuuden turhuus kaikki on,
niin turhaa touhu tää;
me kylmin käymme sydämin,
laps' sivuun vain jos jää.
Me lahjat jaamme runsahat,
Laps'- tyhjät kätes ihanat.

Oi ystävät, jos myöskin me
kuin tietäjämme nuo
veisimme kullan, mirhamin
tuon rakkaan lapsen luo,
niin meille joulu maallinen
ois alku joulun taivaisen.

 

Ei kommentteja: