perjantai 14. joulukuuta 2012

14. luukku Ylläksen kaamokseen

Joulusta on tullut projekti, kuinka se toteutuu kaupungissa köyhille lapsiperheille. Ryhdytään keräämään rahaa antamalla omaa osaamista ilmaiseksi hyväntekeväisyyteen. Rahanlahjoittajat saavat nimensä näkyviin Tv -ruudun alalaidassa juoksevana nauhana. Martat istuvat haastateltavana kuinka 70 euron lahjakortilla katetaan joulupöytä.

Rikkaat puhuu rahoistaan, sitä on heillä liian vähän. Jos sitä olisi riittävästi, siitä ei tarvitse puhua kuin säästä puhumisen puutteessa. Liiterin ikkuna oli projektikohteiden esittelylehti. Sai minutkin ilmoittautumaan mukaan. Pidettiin kirjoissa mukana, mutta muuten ei otettu yhteyttä. Projekti loppui, rahat oli jaettu keskenään pienessä piirissä toiminnan jatkamiseksi seuraavaan projektiin. 
Minua pyydettiin 2x antamaan loppuraportti. Kerran vastasin rasti ruutuun menetelmällä kymmensivuiseen loppuraportiin alimmilla arvosanoilla. Loppuraportinantajia ei ollut, kun minulta pyydettiin uudestaan. Kiitti, mulle riitti. 
YEAT on HYVÄKSYTTY. On totta tänä päivänä omaishoidossa, elinikäisessä oppimisessa, tietotekniikkataidot kaikille, koko maan käsittävä sähköinen järjestelmä, projektityö, sukupolvenvaihdos. Inhimilliset voimavarat ovat olleet käytössä 100 prosenttisesti.

Lapsi ikkunassa näkee jouluun liityviä salaisuuksia. Katsominen on ilmaista ja mielikuvituksella ei ole rajaa. Rahalla mitatattu joulu on järjenköyhyyttä eikä sitä muuksi muuta. Palaan lapsuuteen lumen keskelle, joululomalle tehdä asioita, mitkä olivat kiellettyjä 12 -vuotiaasta lähtien kaukana kotoa. Toinen tarkkailuvaihe oli työssä keskellä ei mitään. Kylä oli saanut kynttilänsä, jonka jokaista liikettä vatvottiin suusta suuhun.

Työ kutsui ja eikö siihenkin tarvittu edunvalvojat ensiksi parantamaan työoloja ja sitten lakkauttamaan ammatitutkinnolla hankittu työ. Haluttiin korvata työllänsä itsensä elättäneet uusilla johtajilla ja alasti hierovilla aasialaisilla. Katson kauhulla uusien kaupungin asioista päättävien järjestätymistä. Jaossa on viimeisetkin siemenperunat. Luoja on puolellani tuiskuttamalla lunta ikkunan puoliväliin asti. Veto on vähentynyt enkä usko kärsiväni korvausilman puutteesta, onhan lunta parvekkeella tiivistämisestä huolimatta.

Joulu - Wikipedia
Raamatussa Jeesuksen syntymästä kerrotaan sekä Matteuksen[12] että Luukkaan evankeliumeissa[13], mutta kummassakaan ei sanota, mihin aikaan vuodesta se tapahtui. Luukkaan evankeliumissa tosin mainitaan, että Jeesuksen syntyessä paimenet olivat laitumella yöllä.[14] Tämä antaa ymmärtää, ettei kertomus sijoitu ainakaan joulukuuhun, sillä se on tuolla alueella kylmä ja sateinen kuukausi, ja laumat vietiin yöksi katettuun suojaan.[15]

1 kommentti:

mammamia kirjoitti...

Tästäkin minua on vaadittu tilille, ettei Jeesus syntynyt jouluna. Mikä minä olen kenellekään vastaamaan, onhan minun lapsenuskolla kovin pienet ympyrät enkä ole tutkinut uskontotieteitä enkä käynyt pyhillä paikoilla. Uskoni olisi kovalla koetuksella, jos pitäisi osallistua Kapkaupingissa maailman konferenssiin ollakseni tosiuskovainen. On näitä kaatopaikkoja meilläkin opettaa lapsia lukemaan. Ei tullut maaimanloppu.