sunnuntai 30. joulukuuta 2012

1. sunnuntai joulusta


Tähti on syttynyt. Se seurasi minua pysähtyen talon yläpuolelle. Kolme ulkovaloa syttyi aamulla. Säleverho heijasti valokaaret samaan pisteeseen. Vai kumminko päin valosäteet valaisivat, alhaalta taivaalle vai ylhäältä maahan?
Avasin positiivareiden joulukalenterin luukku luukulta ensimmäisestä päivästä  kahdenteenkymmenenteenneljänteen päivään. Minun jouluni alkaa joulurauhanjulistuksesta, mutta ei jatku SINUN JOULUN kiireiden kertaamisena kuluneena vuotena. Jokainen taaplaa tyylillään.

Minun lapsuuden joulu vaihtui SINUN JOULUUN, kun TV siirtyi digiaikaan eikä sen toimivuutta oltu testattu, kuinka jouluaamun jumalanpalveluksen lähettäminen onnistuu.
Saman totesin avatessani kirjeitä, joissa kehotetaan vähentämään kirjepostia. Se on ennenaikaista. Tämän joulun uutissivut kaatuivat jonkun roskapostikuorman alle.
Vihtaniemeltä on yhteydet katkaistu uhkaamalla keriä lankapuhelinkaapelit kerälle eikä korvaavia yhteyksiä ole vielä budjetoitukaan. Savolainen balladi on totisinta totta. Täytyy tyytyä lausumaan runoja ja ryyppäämään rapujen kyytipojaksi.

Näin tapahtui kerran elämässäni. Kunnat purkivat laitospaikat eikä kenenkään mieleen tullut kehitellä korvaavia avopalveluita. Vanhempani olivat hätää kärsimässä, missä he viettäisivät ne päivänsä, kun itse eivät pystyneet hoitamaan arkiaskareitaan. Kuulin isän hätääntyneen kutsun.
- Minä tulen.
Kuntalaiset näkivät minut profeettana omalla maalla. Maailmankirjat eivät ole sen sekaisemmat kuin 2000 vuotta sitten. Nyt on vain tiedonkulku nopeampaa kertomaan, että Intiassa joukkoraiskauksessa kolhittu nainen kuoli vammoihinsa. Se oli uutisotsikoista tärkein sitten ennen joulua kadonneen pojan etsimisen ja löytymisen.

Vuoden viimeset päivät ja sitten uusi vuosi: "Koko kansa on YLE-verolle pantava", aamun kiuru kirkkaudessa soittaa. Oi, Suomi, katso sinun päiväs' koittaa.
Kirkkovuotta on eletty jo yksi kuukausi. Mitään uutta ei ole auringon alla.

Sunnutai 30.12.2012
1. sunnuntai joulusta

Pyhä perhe
Tätä pyhäpäivää sanotaan sekä pyhän perheen että Simeonin ja Hannan sunnuntaiksi. He olivat temppelissä odottaneet Jumalan lupausten täyttymistä. Vaikka Jeesus-lapsi ei erottunut muista lapsista, he näkivät hänessä aikakauden käänteen.
Jeesus eli samojen elinehtojen alaisena kuin me lunastaakseen meidät ja antaakseen meille oikeuden elää Jumalan lapsina.
Vuosikerta:Ei vuosikertaa
Liturginen väri:Valkoinen
Alttarikynttilät:Neljä alttarikynttilää

Ei kommentteja: