keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Pikkujouluaikaan

Riverside Medical Clinic: Tohtorit
Mielenruokaa. Benillä on potilaanaan Chris, opiskelija , joka kärsii huimauksesta ja kivuista. Pystyykö Ben selvittämään mistä Chrisin vaivat johtuvat? Oliver saa selville Carolinan tilanteen. Mac soittaa Katelle.

Hannu Linturi jakoi linkin.

popplet - Koulutusj�rjestelm�n muutostarpeet
popplet.com
Popplet is the best app for sharing visual ideas.

A2 Teema: Syrjäytyneet nuoret -ilta 2/2 | Tv | Areena | yle.fi

areena.yle.fi/tv/1715296 - Translate this page
Vailla työtä ja koulutusta on noin 50 000 suomalaisnuorta. Tee nyt jotain! Esitetty Ti 27.11.2012 22.05, Yle TV2.

"Neuvostoutopia" siirtää kaiken vastuun yhteiskunnalle. Käsiäänestys: Koetko tulleesi syrjäytetyksi tässä keskutelussa? 

Missä järjestyksessä TV on minua valistanut Hyvinvointivaltion nykytilasta, olen kirjoittanut sen kynä sauhuten käsin paperille.  Ennen hokemaa Hyvinvointivaltiosta olen yrittänyt selvittää, missä oltiin  menossa 1941 - 1948 - 1953 - 1961 - - - 1991 - 2000 - 2012. Lyhyesti SWOT-analyysin neljällä kuvalla;
Vahvuuteni - Heikkouteni, Mahdollisuudet - Uhat. Kuvat esitin mentorille kirjan kannesta, Kelan sanomista, suuresta postikortista ja ruutuvihkon kannesta "Mauri Kunnas, Seitsemän Koiraveljestä". Minulla ei ollut verkkokirjoitustaitoa, siksi  levitin SWOT-analyysin työpöydälle. Irja ei kysynyt. Mikä tuo on, vaan ymmärsi puutteelliset medialukutaidot. YEAT verkkoympäristössä oli parasta harjoitusta oppia puuttuvat taidot. 

Saman koin hankkiessani vanhan firman konkurssin jälkeen uuden ammatin oppisopimuskoulutuksella. Harjoittelua viitenä päivänä viikossa ½-vuoden ajan oikeiden asiakkaiden kanssa ja kurssin jälkeen olin valmis aloittamaan yrittäjänä. Sitä kesti 30 vuotta enkä tuotteesta ole luopunut. Tänä aikana oli asiantuntija -lääkäreitä, jotka hieronnasta eivät mitään tiennet. Oli poliittisia edunvalvojia, joista toiset kielsivät puhumasta, kun hieronta ei kuulunut Kela-korvauksen piiriin. Toiset olivat vaihtamassa meidät aasialaisiin tyttöhin, jotka uuden johtajan alaisuudessa hierovat alasti. 

Sukupolvenvaihdoksen yrittäjäopinnoista on koulutusrahastoa koskeva laki. "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana toimittua aikaa ei lasketa mukaan työhistoriaan." Laki määrää ehdottoman iän 61/64 vuotta, sen jälkeen lakkaanko olemasta. Leimasimesta on tullut komukki ja siitä tämä nuorten syrjäytyminen työelämästä alkoi. Paskatyöt ja kadonnut todellisuuden taju. Voimassa ei ollut enää annettu esimerkki;
- "Älä tee niin kuin minä teen, tee niin kuin minä opetan." Käytyjen vaalien velkavaalirahatositteet löytyivät runoroskiksen lehtikeräyksestä. Tuhkimon lasikenkä ja vähäiset tavarat pilkistivät kaatopaikkajätelaatikosta. Onneksi itse nuori Tuhkimo ei ollut siellä vainajana.

Neuvostoliitto romahti, Venäjän vapain mies esittäytyy dokumenttiprojektissa. Historian tietoni täydentyvät ja meidän näennäisesti vapaan ja avoimen yhteiskunnan takaa paljastuvat neuvostoutopiaan viittavat, suljetun yhteiskunnan säännöt. 
Eletään tätä päivää, ei paremmin kuin toiset eikä huonomminkaan. Niin hyvin kuin osataan.

Ei kommentteja: