lauantai 13. lokakuuta 2012

Verkkokirjoittajan talossa ei mitään uutta

Aamukampa 1.8.2003 - 1.8.2006


"Meillä on unelma"

Omaishoitajien kirjeketju lähti ketjukirjeristeilylle. Elättelimme unelmaa omasta Mansikkapaikasta viettää lakisääteista vapaapäivää omalla ajalla, omalla tavalla, omalla kustannuksella. Omaishoidosta ei saatu lainsäätäjältä minkäänlaista ymmärrystä. Meidät sidottiin hoidettavaan kuin siiamilaiset kaksoset. Yhteiskunta kävi meidän kukkarolla, se oli yhteistä.

Sosiaalijohtaja muutti suunitelmia, kun toivotin hänelle onnistuneita bisneksiä vielä hamaan kuolemaan asti. Hän kuului niiden valittujen ryhmään, jotka siirtyvät kuolematta seuraavaan elämään. Se on kiinalainen helvetti, jossa kävin opintomatkalla radioateljeen kanssa. Sama meno jatkui kuin eläessä, eiväthän he tienneet olevansa kuolleita.

Naapurin poika väsyi odottamaan Mansikkapaikan avautumista. Hän lupasi tulla käymään Erakossa käydessään. Armas on kuollut, sain kuulla aikaa sitten. Tapahtuiko lähtö omaehtoisesti, lapsena ujo, aikuisena rohkeutta toteuttaa itseään, mutta pelätä elämää enemmän kuin kuolemaa, on minulle käsittämätön asia.

Mansikkapaikalla sijoittajat käyvät tiekarttaa Länsirannalta ohjattuna. JäteKukko laskuttaa jätemaksua, lasku osoitetaan minulle. Ketään en saa kiinni selvittääkseni, ettei siellä ole Lomakiinteistöä eikä kukaan ole käynyt edes piknikillä pihamaalla miesmuistiin. Päivi Räsänen pohtii, onko paperittomilla oikeutta saada lääkärinhoitoa Suomessa? Virkamiesten mielestä alimmalta ylimpään portaaseen minun on maksettava jätemaksua perintöni omistamisesta paperilla. Kuntavaaleja käydään virkamiesten eduksi. Kun vapaaehtoisesti en suostu maksajaksi, kunnan edustaja huutaa pää punaisena.
- Maaoikeushan sen viimekädessä päättää. Odotan päätöstä hallinto-oikeuteen tekemästäni valituksesta.
Olen ollut oikeassa kysyessäni verottajan ja maistraatin kantaa. Pitkin hampain itku kurkussa on ilmoitettu. Mansikkapaikka on vanha rakennuspaikka eikä sitä ole muuksi muutettu. On tyhjillään ollut pitkään. Kuka ottaa nämä päätökset tosissaan? Puhutaan puutaheinää ja lähetetään keksittyjä maksuja Intrum Justitian perittäväksi ulosoton uhalla.

Valtio on menettänyt otteensa ylimpänä lainlaatijana. Kunta käyttää oman käden oikeutta virkamiestensä kautta. Minua ei enää säikäytetä "Siperian opetuksella", siellä on ihmisiä ja ystäviä. Ville Haapasalokin nuorta sukupolvea lähettää terveisiä kotiin.

Ei kommentteja: