keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Suomalaisen kirjallisuuden päivä

Pävän mietelause antaa Aleksis Kiven syntymäpäivälle merkityksen sovinnonpäivänä Jukolan ja Toukolan välillä. Se sopii minunkin päivään päästä sovintoon itsensä kanssa. Aina olen ollut liikaalastattu hölmöläisen hevonen, mutta en enää. Aamuhartauspuhuja ottaa hevosen sijasta kamelin, joka huutaa ja vikuroi polvilleen komennosta. Erämaan laiva vapautuu taakastaan. Se tekee yhtä kipeää kamelin polville kuin ihmisenkin. Meille vain vaihdettaisi tekoniveliä, että sahureille olisi töitä. Traumatologian erikoislääkäri Antti Heikkilä nimitti tekonivelleikkauksia tehdessään sitä sahurin hommaksi.

Samaa voin sanoa puoluepolitiikasta vaalien edellä. Mistä muistamme kommunismin? Kuka käytti pakkovaltaa alistaessaan ihmiset pakkotyöhön? He olivat pelättyjä johtajia ja heidän kätyreitään. Köyhää kansaa kuritettiin. Eikö meillä jatku sama meno, jos Katainen ei saa tahtoaan läpi Eu:n eurokriisissä. Työpaikat häviävät ja veronmaksajat maksavat. Tämä oikeisto toteuttaa kommunismin johtajapolitiikkaa. En enää tiedä, mistä puhutaan. Kunhan puhutaan ja kuka kouluttaa toimittajat puristamaan totuutta Soinista? Ala-arvoista kuin puhelinmyyjän keskeytymätön puhetulva onnenpotkusta, jonka lunastamisella on viikkohinta.

Viimeisen runokirjan sanataiteen ryhmästä sain postissa. Yritin järjestää kirjailijan kanssa tapaamista face to face samassa kaupungissa. Hänelle ei sopinut mikään aika eikä paikka. Saisin kirjan postissa maksamatta postimaksua. Ymmärsin yskän, olinhan vain yksi kirjan maksajista. Meillä ei ollut synkannut koko projektin aikana. Lupasin maksaa kirjan ja lisäsin postimaksun, etten jäisi kiitollisuuden velkaan. Tämän jälkeen en ole saanut runokirjatarjouksia. Runoilija ihmisenä tuli loppuunkäsitellyksi.

Autiolla saarella

"Taide ja taudit" sanataiteen lisäkurssina lääkäreille on tuotteestani tehnyt taidetta. Ei tarvita kauneuskirurgiaa ihmisistä taideteoksia muokatessaan. Terveydestä on tehty sairautta, jolla voidaan rahastaa. Ylhäältä säädeltyä rahastusta sijoittajien hyväksi. Näin on tehtävä tai muuten joutuu hevon vitun helevettiin. Tämän kuultuani sai hepulin. Apteekissa huomasin pankkikortin joutuneen jonnekin muovipussiin lippusten ja lappusten kanssa. Ostokset syrjään ja istun selaamaan kukkaroa ja muovipusseja. Siellähän se visa on piilossa yhdistetyn henkkari-kelakortin alla. 

Turun kirjamessut ovat olleet huomion kohteena, saattoihan siellä nähdä Jenni Haukion livenä. Hänen puvun värin tiedän minäkin, retroa ja sinistä. Tänään minulla on tapaaminen Grimmin satujen merkeissä. Tapaan kirjailijan, joka ei olekaan kuka tahansa, onhan hän Steinerkoulun perustajia. 
Seuraan presidenttiparin näkyvää edustusta  ja häpeän nuorten kannanottoja, kuinka heillä olisi vaihtoehtoja tarjottavaksi nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Politiikkaan päässeet eivät näe metsää puilta. Itse olen selvinnyt kertomalla 1095 yön sadun. Vaikenin 50 rahatonta vuotta, nyt olen Euroopan omistaja. Inhorealistiset tunteet ravistavat nähdessäni kunnallispolitiikasta luopuneen ? -katseen. Hän paneutuu Eurooppa-asioihin, kun menetti kasvonsa edunvalvojana.

Sato on tallessa

Aamuhartaus 10.10. Katekismussarjassa Herran siunauksesta puhuu pastori, kanttori Samuli Korkalainen, Helsinki. Virsi 329. Virsi alkaa sanoin "Kiitos nyt Herran". Jaakko Kortekangas (baritoni), Eero Annala (urut).
Hartausohjelmat: Aamuhartaus 10.10





Ei kommentteja: