perjantai 5. lokakuuta 2012

Presidenttiväittely

USA:n presidentti Barack Obama ja hänen haastajansa Mitt Romney kohtasivat viime yönä ensimmäistä kertaa presidenttiehdokkaiden tv-väittelyssä. Denverissä aiheena oli sisäpolitiikka, jota käsiteltiin kuuden eri aihealueen avulla. Keskustelua veti tuttuun tapaan toimittaja Jim Lehrer. TV1 näyttää väittelyn tuoreeltaan suomeksi tekstitettynä. Seuraavan kerran Obama ja Romney tapaavat Hempsteadissa New Yorkissa 16. lokakuuta.

- Etkö parempaa tapaa keksinyt viettää hääpäivääsi kuin täällä minun kanssani?
Presidentti Obama aloittaa väittelytilaisuuden muistamalla hääpäivänsä 4. lokakuuta, jota ei silloin tiennyt viettävänsä Mitt Romney'n kanssa. Politiikka menee kaiken edelle.
Yhdistystoiminnassa kutsuttuna joulukahveille sihteerikön emännöidessä tilaisuutta olin pettynyt. Yhdistyksen puh.johtaja Sopeutumisvalmennuskeskusen johtajana oli estynyt henk.kohtaisista syistä sihteerikön ilmoituksen mukaan ja vietti syyslomaa tuntemattomassa paikassa jonkun salaperäisen miehen kanssa. Pitkistä matkoista paikalle saapuneet omaishoitajat saivat kahvinsa sihteerikön kertoessa joulukiireistään; lähettää joulupaketin rauhanturvatehtävissä olevalle tyttärelleen Kosovoon. Minulle ei siinä ollut mitään uutta, maailma mataa radallaan omaishoitajan hengähdystauosta välittämättä. Viitataan kintaalla.

Nimellinen johtokunnankokous oli naamioitu vaalitilaisuudeksi. Syötiin hyvin ja juotiin yhdistyksen piikkiin puheenjohtajan luvalla. Tilinpäätös osoitti tilillä olevan rahaa 8 € tai mummonmarkaa, vuotta en muista joko oli siirrytty euroon. Yhdistys sai projektirahaa, jota en ollut enää jakamassa. Yhteisvastuurahanjako yhdistykselle antoi minulle uuden osoitteen potilasjärjestöön tukea saamaan ja sitä tietä seurakunnan vaihtamiseen. Mielenterveysseurat saivat uusia johtajia ja entiset johtajat uusia tehtäviä valita Suomelle 1. naispresidentti. Sinne en ollut matkalla omaishoitajana enkä omaishoitoajan jälkeen.
- Kyllä ne ovat viisaita.
- Tyhmiä ne ovat olleet.
Korruptiosta en mitään tiennyt, mutta nyt tiedän sitäkin enemmän.

Ulkolinja: Korruptiomatkalla
Tshekissä EU:sta virtaava raha on korruption moottori. Tshekkiläiset ovat kyllästyneet verorahoja varastaviin poliitikkoihin. Mutta miksi EU on reagoinut ongelmaan vasta nyt?

Kunta naapurina, tiekunta isäntänä ja kunnan uusrikkaat mökkiläiset edunsaajana. Tässä on velattoman kunnan toimintastrategia, jonka rauhanruhtinas siunasi koulutusrahastoa koskevan lain allekirjoituksella.
Ikä ehdoton 61/64 vuotta, "yrittäjänä, maataousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana toimittu aika ei kerrytä työhistoriaa."  Se on pohjanoteeraus tämän päivän kuntauudistukselle. Se on harvoille lausuttu lupaus.
- Huomenna olet kanssani veroparatiisissa. Siellä on rahat turvassa verottajalta ja täällä on asukkaista tyhjentyneet kunnat uusine rajoineen viihde- ja vapaa-ajan viettoa varten. Rakennetaan guggenheimeja joka niemeen notkoon ja saarelmaan.

Ilmoittaudun Haapasalon Villen matkaan uusille Venäjän retkille ja Vitas vie Jamaikalle juhannuksena. Kyllä hullun ilo on halpaa myllynkivillä varustettujen painuessa meren syvyyksiin.

Hartausohjelmat: Aamuhartaus 5.10



Elisabeth kohtaa: Martti Ahtisaaren | Tv | Areena | yle.fi

areena.yle.fi/tv/163929324 Sep 2012 - 29 sec
Osa 3/7. Elisabeth Rehn ja Martti Ahtisaari keskustelevat sotamuistoistaan, presidenttipelistä ...

Isälle kuoltua havuseppele haudalle ja minusta rauhan välikappale sponsoroimaan rauhantyötä! Mistä rahat -malli kaikille rahaa vaativille.

Ei kommentteja: