torstai 30. elokuuta 2012

Jumalan pilkkaaja


Hartausohjelmat: Aamuhartaus 30.8 30.08.2012
Pastori Kai Sadinmaa, Helsinki. Pee Wee Erwin and the Dixie Strutters esittävät kappaleen "Down by the riverside".
Kuuntele aikaa 32 päivää (Vain Suomi)

Naisen pilkkaamisen nimikkoheinäkuu, naisen heinäkuu, omin sen itselleni punaisen heinäkuun kokemuksella. Minua on ojennettu profeettana omalla maalla omaishoitajana. Katson The Book'in kuvan naisesta työasussa, stay up -sukat ja korkokengät. 
- Mikä sinä luulet olevasi? Kysymys selvitti kaiken halveksunnasta naisena. Brasiliassa jalkapallokisat ovat lisänneet kisaturisteille tyttöjen hyväksikäyttöä.

Aamuhartaus to 30.08.2012
Kai Sadinmaa, pastori, Helsinki

Kuka on maailman historian pahin jumalanpilkkaaja? Ei hän ole kirjailija Hannu Salama ja hänen rienaava Juhannustanssinsa eikä Sikamessiaan ristille naulinnut taiteilija Harro Koskinen, ei kirjailija Salman Rushdie, jonka Saatanalliset säkeet- romaani sai muslimit raivoihinsa ja julistamaan hänelle tappotuomion, ei tanskalainen pilapiirtäjä Kurt Westergaard, joka myös sai pelätä henkensä puolesta piirtämällä pilakuvia Muhammedista.

Suurinta jumalanpilkkatitteliä ei anneta myöskään venäläiselle punkbändi Pussy Riotille, joka järjesti ortodoksikirkossa presidentti Putinia vastustavan provokaation, Venäjän ortodoksikirkon päämiehen, patriarkka Kirillin saadessa osansa kritiikistä. Punktytöt pilkkasivat Jumalaa kehottamalla Kirilliä uskomaan mieluummin Jumalaan kuin Putiniin. Maailmanhistorian suurin rienaaja ei ole kukaan edellisistä. Ylivoimaisesti pahin on Nasaretilainen Jeesus.

Hänen koko toimintansa, alusta loppuun, oli yhtä ja samaa Jumalan herjaamista, niin puheet kuin teot. Kaikkein anteeksiantamattominta Jumalan rienaamista oli se kun hän veljeili kaiken maailman hylkiöiden, rupusakin kanssa, se kun hän hairahtui parantamaan ja vapauttamaan näitä sairaita surkimuksia sapattina, pyhäpäivänä.

Sitä pilkkaamista eivät sen ajan ministerit ja poliitikot sulattaneet. Jeesuksen toiminta ei voinut olla mitään muuta kuin jumalanpilkkaa koska hän niin törkeästi uhkasi eliitin bisneksiä, horjutti heidän valta-asemaansa, astui heidän liikavarpailleen ja kaikkien niiden jotka hyötyivät voimassa olevasta riistävästä yhteiskuntajärjestyksestä.

Jeesus hyökkäsi koko jumalallisella viisaudellaan ja voimallaan oman aikansa uskonnollispoliittisen eliitin hallitsemaa sortoa vastaan ja paljasti sen ettei keisarilla ole vaatteita, että uskonto ei toiminut ihmisten parhaaksi vaan heidän alistamiseksi jotta pienen eliitin asema ja taloudelliset edut olisivat turvattuja.

Tämä Kaikkivaltiaan pilkkaaminen saavutti huipennuksensa Jerusalemin temppelissä jossa Jeesus riehui mielipuolen lailla kaataen rahanvaihtajien ja kyyhkystenmyyjien pöytiä vastustaakseen uskonnon nimissä tapahtuvaa riistoa ja alistamista. Kansakunnan johtajat olivat uskonnon avulla tehneet köyhistä syntisiä ja saastaisia b-luokan kansalaisia jotka olivat pakotettuja uhraamaan viimeiset lanttinsa temppelissä toimitettuihin uhreihin. Ja kaikki tämä tapahtui pienen pappiseliitin vallan pönkittämiseksi.

Tästä jumalanpilkasta, köyhien puolustamisesta, rikkaita vastaan, Jeesus sai kalliisti maksaa. Se oli viimeinen niitti Jeesuksen arkkuun muutaman vuoden kestäneessä pilkkaamisten sarjassa.

Jeesus oli oman aikansa haiseva kommunisti, syntipukki, joka ei lähtenyt alkuunkaan mukaan isojen poikien leikkiin, siihen hyväveliverkoston suorittamaan köyhien ja heikkojen uhraamiseen omien etujensa ajamiseksi jota tehtävää tänä päivänä suorittavat, hieman suuremmalla foorumilla, tahot, nimeltään ERVV, Euroopan väliaikainen vakuusrahasto ja tuleva EVM, Euroopan vakausmekanismi.

On jumalanpilkkaa väittää että Suomen hallitus, eduskunnan sokealla myötävaikutuksella, upottaa meidät näiden mekanismien kautta, näissä kriisimaiden tukiorgioissa, sellaisiin velkoihin että niitä syntejä tulevat kantamaan lapsemme aina, ei kolmanteen ja neljänteen vaan vähintään kymmenenteen polveen.

On jumalanpilkkaa väittää, että EU-projektin yksi keskeinen tarkoitus on alistaa kaikki inhimilliset toiminnot taloudellisen voiton maksimointiin, terveydenhoitoa, kouluja, vanhustenhoitoa ja päiväkoteja myöten.

On jumalanpilkkaa väittää että nykyinen taloushegemonia pakottaa suurimman osan maailman ihmisistä kurjuuteen jotta pienellä eliitillä menisi hyvin ja vielä paremmin.

On jumalanpilkkaa väittää että me kirkon herrat ja rouvat siunaamme kaiken tämän massiivisen vääryyden keskittymällä oman asemamme turvaamiseen julistamalla vesitettyä evankeliumia jolla ei ole mitään tekemistä tämän ankaran todellisuuden kanssa.

Jos minä poloinen pappi, uskallan näin pahasti pilkata Jumalaa, niin minut tuomitaan armotta Euroopan talouden tuhoamisesta. Jumala suuttuu välittömästi ja langettaa hirmuisen tuomion Suomen, Euroopan ja koko maailman ylle. Tuskin näemme seuraavaa kevättä. (Puolueet tekevät kaikkensa saadakseen suurimman äänimäärän ja pääministerin jatkamaan tätä rienausta 2015.)

Markkinatalouden Jumala on herkkä, mustasukkainen, kiivas kuin Vanhan testamentin Jahve, äkkipikainen, koston Jumala, joka ei jätä rankaisematta sitä joka hänen nimensä turhaan lausuu. Yksikin väärä sana väärässä tilanteessa suistaa herkän bisnesjumalan raiteiltaan ja laittaa sen tekemään järjettömiä tekoja, tuhoamaan ja tappamaan.

Kuinka paljon uhreja se vielä tarvitsee? Kuinka paljon verta se vielä vaatii?

Hyvä isiemme Jumala, pelasta meidät. Herra Jeesus Kristus, pelasta meidät, Pyhä Henki, pelasta meidät. Aamen.
 

1.7.2014 lisätty tekstiversio meistä pilkatuista. 

Ei kommentteja: