perjantai 27. heinäkuuta 2012

Unikekoko?

Vitas in Los Angeles - O Sole Mio
tekijä: PlanetVitas 1 vuosi sitten 9 218 näyttökertaa

Torstai 26.7.
AH Viestintäpäällikkö Simo Repo, Espoo

Onko syytä etsintäkuuluttaa viestintäpäällikkö Simo Repo? Hävisi kuulumattomiin sen jälkeen, kun puhui veroparatiiseihin viedyistä rahoista. Maapallon väkiluku on kasvanut räjähdysmäisesti. Minimiljoonissa ihmiset kuitenkin pystytään pitämään aisoissa. Nälkään kuolee joka sekunti joku köyhissä maissa. Veroparatiiseihin vietyjen rahojen määrää ei oikein osaa hahmottaa. Salakuljettajat eivät kuitenkaan pysy salassa, hehän leveilevät rahoillaan ja näyttävät murheellisilta, jos rahavirrat kääntyvät laskuun.

Siitä olen murheellinen, kun viestintäpäällikkö Simo Revon teksti ei näy Munkkiklubi 3 -blogissa kertomassa tästä ahneuden ajasta. Kirkko valvojana suorittaa tehtäväänsä yhteiskuntarauhan säilyttämiseksi. Luulin bloggerin välillä nielaisevan kirjoitetun tekstin, mutta on niitä muitakin tahoja, jotka sekoavat jopa aamuhartauspuhujasta ja -puheesta. Näiden hartaushetkien kautta olen tutustunut tenori Topi Lehtipuuhun ja moneen muuhun nimekkääseen laulajaan, joita muuten ei kuule kotona.

aamuhartaus ma 08.10.2001 | Seppo Tirkkonen

Aamuhartaus ma 08.10.2001
Seppo Tirkkonen, Vuosaaren kirkkoherra , Helsinki 


"Jeesus sanoi: minä jätän teille rauhan. Siis ihmisyhteisölle, ihmisille, jotka jakavat asioita  keskenään. Meidät on tarkoitettu toisillemme. Ota yhteys ystävään, puhu työtoverille. Yksinäinen, mene vaikka seurakuntaan. Siitä on kokemusta, että jos ilo ja rakkaus lisääntyvät jakamalla, niin järkytys, suru ja tuska vähenevät.  
Sitten erinomaista lääkettä tässä väkivaltaisessa maailmassa on se, jos voisit omaksua itsellesi rauhantekijän identiteetin. Edes pienen roolin perheessä, työpaikalla, yhteiskunnassa. Se, joka rakentaa rauhaa, huomaa, että rauhaa ei voi saada aikaan antamatta oikeutta toiselle. Antamatta oikeutta kaikille. 
Jeesus ei jätä meille rauhaa vain lahjaksi, vaan myös tehtäväksi. Autuaita ovat rauhantekijät, he saavat Jumalan lapsen nimen.

Miten vaikeata on oikeudenmukaista rauhaa rakentaa, siitä on esimerkkinä se, miten Yhdysvallat yrittää kitkeä terrorismia pois ohjuksilla. ja toisaalta poistaa ihmisten nälkää ja tuskaa ruoka- ja lääkepaketeilla. Se pankoon meidät kaikki rukoilemaan päättäjien ja johtajien puolesta, että he löytäisivät rauhan tien."

Sain täyden vastineen hartaushausta nimen perusteella. Sukutapaamisessa kyselin Vuosaaren kirkkoherrana toiminutta Seppo Tirkkosta. Jo 2001 kuuntelin hänen hartauspuheitaan. Nyt erikoisesti pohdin rauhanvälikappalleeksi joutuessani maailman rauhaa. Yhdyn  alleviivattuun tekstiin "että rauhaa ei voida saada aikaan antamatta oikeutta toiselle". 
Minun rauhattomuus johtuu siitä, että yritettyäni parhaani mukaan edetä elämässä, sivaltaa lain esittelijän käsi. "Olet ehdottoman yli-ikäinen eikä yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana eikä omaishoitajana toimittu aika kerrytä työhistoriaa." Tämän lain vahvistaja palkittiin rauhannobelilla. Olen laisuojaton maallisessa mielessä. 
Autuaita ovat rauhantekijät, he saavat Jumalan lapsen nimen. Jos kristityn on nimi mulla, tunnistan toisen kristityn aamuhartausseurakunnassa.
Neljänteen käskyyn kuuluu lupaus. Taivasosuus ei ollut motiivini vanhempien kunnioittamisessa. Odotan että miljoonaperintö muuttuisi käytettäväksi perinnöksi eikä vain sijoittajien rahastuskohteena maksata aiheettomia maksuja. 

Vuoden 2013 alusta tulee YLE-verollepano. Odotan Metsäyhtymälle viestintäviraston lähettämää maksua. Tiemaksuun on jo liitetty Metsäyhtymän jätemaksu. Ovat yksyhteen veronluonteisia maksuja, joskin jätemaksusta ei ole lakia, että se liittyisi tiemaksuun.
Näin aamu- ja iltahartaustekstit minua kuljettavat Syntisenlaulunmaassa. Katja Ketun Kätilö avaa immateriaaliset sumuverhot, mitä verhon takana tapahtui. Siitä minua varoitettiin ja rangaistiin sodan aikana syntyneenä. Heinäkuut ovat olleet historiassa murhaavia sodassa ja rakkaudessa.

Ei kommentteja: