maanantai 23. heinäkuuta 2012

Lapinsirri

  16. yö Norjalainen villapaita. - YouTube 

Yhtä varmasti 15. yön jälkeen tulee 16. yö, jos ei niin painajaisineen vinohelmaisine villapaitoinen kuitenkin  hautausurakoitsija ja T-paitoineen kunnanlääkäri. He määräsivät marssijärjestyksen kunnassa ja 12,5 %:n perimällä tasavallan piällysmiehenä. Kavereille kilauteltiin ahkeraan ja piirakanrypytystaidoilla osoitti olevansa tehtävään paras ehdokkaista. Karin piiroksella olisi saatu kuva "kunkku ja pari jätkää". 

Munkkiklubi-blogi selvitti pääni ja jatkaa ajassa taivaltamista kuntauudistusta kohti lain voimalla. Bräiviik ajatteli pelastaa Norjan kulttuurin. Pääministeri puheessaan totesi Bräiviikin epäonnistuneen, mutta massamurhaaja kuuluu kulttuuriin toisena ääripäänä. 

Minulle riittää sukuun kuuluvien purnaaminen, paremmuudesta kilpaileminen ja kaikki kahtiajaetun kansan voimainkoetus. En ole tullut enkä mennyt. Olen aina ollut. Tehnyt valintoja asettuen vapaaehtoiseksi maalitauluksi. Kuntauudistuksen tarve on tullut pelmauttaa koko sisäänlämpiävä vallankäyttö taivaan tuuliin. Suuret kunnan varastotalot ovat tyhjentyneet yhteiskuntaa tukevista palveluntarjoajista. Automaatit ovat korvanneet ihmiset. Kohta kysytään koneelta sairauden syy häiritsemättä terveyskeskuslääkäriä.

- Mikä se tuas tulj? Potilaan itsensä pitäisi tietää, miksi on pyytänyt työntämään pyörätuolissa itsensä lääkärin vastaanotolle. Pyysin työssäni asiakasta kysymään tietokoneelta vaivansa syytä. Vaikka hän opetti tietokoneita tai tietokoneiden käyttäjiä ennen omaishoitoaikaani, hän vastasi.

- Tietokone on yhtä tyhmä kuin käyttäjänsä. Siinäpä minulle sanat vastata sosiaalijohtajalle, kun hän syytti omaishoidontuen takaisinperintää tietokonevirheeksi.

- Tietokone on yhtä tyhmä kuin käyttäjänsä. Niin kävi hautausurakoitsijalle ja kunnanlääkärille. Yhden kauden presidentin tulevaisuus on vaiheessa, joskin itsensä elättäneille, eteenpäin pyrkiville sodankäyneiden isien jälkeläisille hän  asetti ylpeiden aaltojen rajan.

- Tähän asti ei edemmäs on sinun ylpeiden aaltojesi raja. Nyt en ylitä aitaa matalimmalta kohdalta enkä ryömi alitse. Jään tähän 71 -vuotiaan elämänkokemuksella hiljentymään, kuinka norjalaiset kokosivat rivinsä kuninkaasta lähtien kansansa tueksi selvitä elämässä eteenpäin. Meillä on heikoin lenkki -pudotuspeli käynnissä. Henkeä pidättäen odotetaan kuka on seuraava €-señoritan uhri.

Ei kommentteja: