tiistai 17. heinäkuuta 2012

Koistilan kalastuskunnan osakkuus

Kulutusluottoihin erikoistunut virolaispankki on analysoinut asiakkaidensa maksukäyttäytymistä suhteessa heidän horoskooppimerkkeihinsä.

Myös ravut ovat tarkkoja: Kesä-heinäkuussa syntyneitä rapuja kuvaillaan usein realisteiksi, lujiksi ja organisointikykyisiksi. Ravut työskentelevät usein yrittäjinä ja pitävät taloutensa hyvin hallinnassa. Itsepä tiedät merkkisi ja tapasi hoitaa raha-asiasi. Moni omillaan ei ole oikein oppinut toimeentulemaan. Tämä on korkeimmalta taholta todistettu. Meistä on tehty rauhan välikappaleita S-ryhmän sponsoroidessa Ahtisaaren rauhantyötä.

Isojakoa tehtiin Tuusniemellä vuonna 1784, jolloin muodostettiin Kuopion lääniin (nyk. Itä-Suomen lääni / Kuopion maakunta) Tuusniemen kuntaan Juojärven kylään tila n:o 4, joka sai nimekseen KORTTEIS. Ensimmäiset omistajat olivat Koistisia, tilan pinta-ala oli tuolloin n. 700 ha.  Maarekisteri kyläksi tuli siis Juojärvi, vaikka kylää kutsutaankin yleisesti Kojanlahdeksi. Kojanlahden kylä on saanut nimensä Juojärvessä olevasta lahdesta nimeltään kojanlahti (kojonlahti) ent. Kojalax ja alueena se poikkeaa hiukan Juojärven maarekisterikylästä.

Kaikki Tuusniemen kunnan Juojärven kylän talot, jotka muodostettiin tuossa isossajaossa, n:o 1 – 6 kuuluivat aiemmin Vehmersalmen pitäjään Vehmersalmen kylään taloon n:o 5:n, tila sijaitsi aivan Vehmersalmen kirkonkylän eteläpuolella, talon nimi oli Salmi. Talon n:o 5, Vehmersalmen pitäjässä, maa pinta-ala lienee ollut n. 4.000 hehtaaria ennen isoajakoa. Tämän talon n:o 5 vesialueista n. 8.500 hehtaarista muodostettiin myöhemmin Koistilan kalastuskunta, joka yhdistyi Koistilan jakokunnan kanssa ja on nyt nimeltään Koistilan osakaskunta. Osakaskunnan vesialueen kartta Juojärvellä.

Syntyjä syviä tutkiessa päädyn Isojaon aikaan. Syntyi Kuopion lääniin Tuusniemen kuntaan Juojärven kylään tila n:o 4. Ensimmäiset omistajat olivat Koistisia. Meidän rekisterinumero oli Juojärvi 1. Sitä ennen kuuluttiin Vehmersalmen pitäjään. Kunnat ovat saaneet itsenäisen aseman. Liekö tässä malli kuntauudistukselle palata Isojaon aikaan. Joensuu tulee naapuriksi Outokummusta. Ihmeellistä on suuret suunnitelmat nuoren ministerin pähkäiltäväksi. 
Muutosturva puuttuu alkuperäisiltä asukkailta. On otettava välttämättömät paperit matkaan ja paettava sijoittajia. Pitäisihän tähän saada välirauha aikaan. Minulle ei riitä laskunmaksaminen käyttämättömästä palvelusta. En muista yleveron vaikutusta yhtymiin. Jätemaksu voisi olla tiemaksussa perittävä jätevero. Lomakiinteistöveroa ei kuitenkaan peritä, kun ei ole lomakiinteistöksi muutettu. Minun elämän aikana ei ole vapaa-ajan- eikä kakkosasunnon tarvetta. Lankapuhelinliittymä oli purkamisuhan alla. Siihen loppui kuolleen lehmän perusmaksun maksaminen tulevien päivien varalle.

Revyyn pähkäilyä jätevesiasiassa. Kuinka mökin mummon pissi voi pilata Itämeren 600 km:n päästä? Kyllä juomakelpoiset järvet ovat jätevesiä, kuka haluaakin vedet suuressa viisaudessa pilata. Syyllisiä osoitetaan sormella yhtä toisensa jälkeen eikä kukaan virka mittää.

1 kommentti:

mammamia kirjoitti...

Vuoden 2014 kiinteistöveron korotusilmoitus mummonmökistä; käytetään vapaa-ajan asumiseen. Vanhempani asuivat 1900 - 1979 Vihtaniemellä ja muuttivat kirkonkylään. Heidänkö asumisesta peritään kiinteistöveroa. Kolmen osakaan kesämökkitontit erotettiin, kantatila jäi jakamatta. Joko vihdoinkin selvitetään miljoonaperintöni verot ja maksut? Ovat yhtä sekaisin kuin maan minihallitus juhannuksena 2014, kylmempi kuin jouluna.