keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Haudan takaa vuodesta 1492 lähtien

Intiaanikansat

Dokumenttisarja Pohjois- ja Keski-Amerikan intiaanikansoista. 3/8: Kulttuurien törmäys. Kolumbuksen joukot kohtaavat Karibian taino-intiaanit ja Hernando De Soto tuhoaa mm. timucua- ja coosa-heimot.

Monen teeveekanavan loukossa en ehdi katsoa kaikkea katsomisenarvoista. Tämän päivän eniten myötätuntoa saaneet espanjalaiset olivat pääosassa jo Kolumbuksen löytäessä Karibian saaret. Intiaanit ottivat haaksirikkoutuneet ystävällisesti vastaan. Pelastivat haverista tavarat ja ihmiset suuriin kanootteihinsa. Espanjalaiset palasivat Espanjaan ja lähtivät takaisin hakemaan näkemänsä kultavarannot. 
Kaikki tämä toistuu kunhan kuntauudistus on viety loppuun ja lainvoimalla pannaan täytäntöön. Nampula Kutrista on tullut rahamaailmasta vastaava rotunainen €-señoritana. Suomen veronmaksajista on kyse kuin alkuperäiskansojen tuhoamisesta. 

Pienessä mittakaavassa on kokemuskiintiö täyttynyt. Yli ymmärryksen menevä tieto ja tahtotila hoidetaan Riverside Medical Clinic'alla terapiassa. Nyt on sen aika, kun joka päivä olen lähtenyt hoitamaan asioita. On tapahtunut Nokian hanojen aukaisu sekoittaen juomaveteen ulosteperäisiä bakteereja. Vuorela, tuo kuntoutuskeskuksesta kuulu alue, on sabotaasin kohde. Sellaista sattuu, se on inhimillistä. Nämä uutiset merkitsevät minulle enemmän kuin Lidlin mainosposti tai Urpilaisen vakuusneuvottelut. Yhtä vähän arvostan tyhjää työtä toisten tekemänä kuin minun työtä on arvostettu.

Naisposteljooni jakoi Biltema-katalogeja joka talouteen. Odotin oikeata kirjettä omalla nimellä ja osoitteella. Otin Bilteman käteeni ja sanoin.
- Vien sen lehtikeräykseen saman tien.
- Näin vähän minun työtä arvostetaan. Se ei ollut posteljoonin työn mitätöimistä vaan Bilteman lähettäjän tarpeetonta työtä.
Puhelin soi myöhään illalla.
- dnalta hyvää iltaa. Pienennetäänkö puhelin- ja laajakaistamaksuja. Mihinkäs minä soitin?
- Totta kai itse tiedät mihin soitit? Lankapuhelimen vaihdoin kotipuhelimeen, kun kuuluvuus hävisi. Turvapuhelimen liittymästä en mitään tiedä. Taloyhtiö tarjoaa ilmaisen kaapelilaajakaistan.
- Maksut tuntuvat olevan kohillaan. 
Kilipailutus ei tuottanut mitään tulosta. Mikä lie soittajan tunnelataus tyhjästä työstä. Minua on opetettu.
- Älä yhtenään soittele, pyysin erotessa.
- Minä soitan en soittele. Soitteleminen on turhaa rimputtamista johon en syyllisty, hän vakuutti toisella kotimaisella närkästyneenä.

Sekin vielä lähdon aattona. Käyttövesi on katkaistuna siitä siihen. Opettaa lähtemään joka päivä lukemaan ilmoitustaululta elämää rajoittavia tiedotteita.

Ei kommentteja: