maanantai 28. toukokuuta 2012

Vaiston varassa

Aamun ajatus

Minut kasvatettiin vaistoamaan, mitä minulta odotettiin ja olemaan odotusten mukainen.
Meni kauan ennen kuin opin olemaan arvioimatta itseäni jonkun toisen silmin.
-Sally Field

Koulussa oppii ja sitten joutuu kokeisiin.
Elämässä joutuu kokeisiin, joista sitten oppii.

Positiivisia elämänviisauksia kertaan matkan varrelta omakohtaisina kokemuksina. En mahdu pirtaan, joka on tiheä kuin täikampa. Kalastajan on suurennettava verkon silmäkokoa saadakseen niin suuria kaloja, joita pyytää. Ääneen ihmettelin  sähköpostiin sitä tarjontaa, jota en ollut pyytänyt. Luukku.com on tukehtunut luvatuista nettipelivoitoista. Sitä samaa yrittää puhelinmyyjä lehtitilausta tyrkyttäessään lahjan lunastukseksi. Säälin niitä nuoria soittajia, jotka koulutetaan kotirauhanrikkojiksi.

Hyvinkään yö tuli liian lähelle ampumisineen. Eletään viimeistä viikonloppua, josta sananmukaisesti tuli viimeinen päivä uhrien kohdalla. Muori ei maalannut piruja seinälle, mutta vaisto on varoittanut. Siksi en koskaan ole ajatellut omistavani asetta, jos käyttäisin sitä itsepuolustukseksi.
Isä ahdistui poikien tullessa maalle pienoiskiväärit mukana. Hänen kiintiönsä oli täyttynyt sodassa lääkintämiehenä, mitä pommeilla, pyssyillä ja räjähteillä saadaan aikaan. Pojat oman isänsä kasvattamina räiskivät kaikki pullot raunioilla sirpaleiksi.

Maastopukuinen mökkiläinen ilmestyy pihamaalle pyssyineen ilmoittamaan metsästysseuran oikeudesta vuokramailla ainoana  lahtaajana. Joukkoraiskaukseen päättynyt pyytämäni tietoimitus oli viimeinen pisara kunnan uusrikkaiden mökkiläisten taholta. Kävin maalla seuraavana päivänä. Rajojen sisällä mökkitiellä oli hirvimies pyssyineen passissa. Omistajan vaihdoksen jälkeen oli minulla oikeus kieltää metsästys maillamme. Veljeltäni pyydetään allekirjoitusta vuokrasopimukseen. Olen antanut ohjeet, että minä vastaan kaikista allekirjoituksista toistaiseksi. Muukalaisille on hautausmaavaraus lapsuuskodin uimarannassa. Eihän muuta voitu hankkia kavallusrahoilla kuin ostaa Veripelto muukalaisille hautausmaaksi. Sen olen kirjannut julkaisuun "SUURIA SANOJA pieniä askelia". Siihen on tarvittu paljon pieniä askelia elättää suuri perhe tiettömän taipaleen takana lähes luontaistaloudessa.
Kun tie tuli Vihtaniemeen, oli se syy Tiekarttaan Länsirannalla. Mitään en mahda asioille, on sellaiset pelisäännöt. On odotettava päivänselvien asioiden valituspäätöksiä. Siellä on akat asialla. Käyttävät valtaa naisen asein tyhjästä päästä ja tuulen huuhtomasta peestä.

Missä ovat kyvykkäät johtajat?
Rohkeista puolustajista pyssyineen on tullut omia tähtääviä reppanoita.
Kaikki haluavat huolehtia taloudesta käymällä kauppaa omaksi edukseen. Suomi-neito on hätää kärsimässä. Rukoilen niiden puolesta, joiden osana on ostaa halvalla ja myydä kalliilla Stefanin tapaan. Hän on meidän aikamme 1. marttyyri vastatessaan asuntokaupoistaan pystyssä päin.

Kirkkovuodessa liturgisen kalenterin mukaan löytyy 1.6. Pyhä Justinus, marttyyri muistopäivä.  Hyvinkään tapahtumat kouraisevat syvältä muistaen niitä, joiden elämä päättyi viikkoa ennen ammattiin valmistumisjuhlaa. 
26.12. Pyhä Stefanos, ensimmäinen marttyyri muistojuhla
28.12. Betlehemin viattomat lapset, marttyyrit muistojuhla

Minä häpeän, vaikka pyyntöni huudan. Sinuhun turvaan Jumala, mua häpeältä säästä. Tämä on koulun ja elämän  antama opetus ja kokemuskertomus ilman koulutusta. Kirjoitan mitä kirjoitan.
Mikä on seuraava keskeytetyn koulun ja lykätyn asepalveluksen opetus? Ruotsilla ja Norjalla on omat marttyyrinsä. Minusta ei tule marttyyriä mitätöimällä millään mittarilla. Itserakkaita, pettyneitä ehdokkaita on pilvin pimein tiuroista ja rauhanruhtinaista lähtien. Onko nukkuminen armolahja sanan varsinaisessa merkityksessä? Opetuksen mukaan tyhmät neitsyet nukkuivat onnensa ohi.

Ei kommentteja: