keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Pienen tytön pieni pyyntö

Oranssiin viittaan pukeutunut munkki puhuttelee Lahden kadulla keväällä ja toppatakissa ennen joulua.
- Missä vietät joulusi?
En vaihtanut joulunviettopaikkaa, vaikka tarjous oli houkutteleva. Kerroin siitä pienille tytöille. Tyttö tarttuu käteeni, katsoa napittaa silmiin ja pyytää.
- Kun menet sinne Munkkiklubille, älä kerro että olet minun mummo.
En muista kuinka monta kertaa olen lupaukseni rikkonut kirjoittamalla Munkkiklubilla, mutta munkeille en ole tyttöäni testamentannut. Voimautumaan tyttö lähetti voimauttavan valokuvan -kurssille. Minusta oli tullut moraalinvartija. Viimeksi käydessään soitin hänelle "Miehen tietä" ja keskusteltiin kappaleesta "Tuli kirkkoon mies ja lapsi". Tyttö muisti sen riparileiriltä. Juhla sai vaikuttavan nimen "Pyhä jysäys". Minussa on vanhaa lapsi ja uutta mummo tässä ajassa.

Oma taistelu on ollut käynnissä tuliukkojen ja lumiukkojen välillä. Käskyt uusiksi kuunnellaan Tuliukko-blogissa. http://tuliukko.blogspot.com
Sitten myöhemmin tekstinä, jos ne löytyvät aamuhartausarkistosta. Jos kerran viikossa edetään käsky käskyltä, 10. käsky on vienyt kohti syksyä, lähemmäksi joulua. 
Tapahtuuko mitään muutosta millään rintamalla? Käräjä- ja hallinto-oikeuden valituskäsittelyihin pitää saada jatkoaika ja uudet päättäjät. Piru pistää parastaan lukiessaan raamattuaan. Ainakin sensuroi, mitä kirjoitin. Ei tallenna, mitä henki puhuttavaksi antaa. 
Nyt sen keksin. Kirjoitin tämänkin tekstin käsin muistiin, suljin koneen, käynnistin uudelleen. Ja niinhän virustorjunta ilmoittaa jättäneensä minut virusten armoille. Näin toimii markkinatalous ja demokratia etsii uusia muotoja. Finanssivalvonta ei petä, onhan Intrum Justitialla ulosotto-oikeus aiheettomiin laskuihin. Sen sai aikaan valkopää ministerinä. Puolue tuijotti pituutta ja ulkonäköä antaessaan kassavahdin pestin ministerille. Verkkosukilla sai julkisuutta nykyinen vakauttaja kassavahtina vakautta toistaessaan. Näkis vaan!

Ei kommentteja: