maanantai 21. toukokuuta 2012

Huimat perinteet

Estellen kastajaisiin saapuu vieraita niin Euroopan kuningashuoneista kuin esimerkiksi Suomesta, josta rouva Jenni Haukio lentää Tukholmaan. Presidentti Sauli Niinistö saapuu Tukholmaan suoraan Chicagon huippukokouksesta ja maamme ykköspari tapaa toisensa Tukholmassa ennen kuin he siirtyvät Kuninkaanlinnaan.

Omasta nimenantotilaisuudesta on enemmän perimätietoa kuin tyttärien kastetilaisuudesta. Vihkiraamattuun perhetapahtumat kirjattiin, mutta Raamattu katosi kerrostalon kellarissa varastoiduista tavaroista. Sen parempaan (x) rastina ruudussa avioliitossa elävä perheenisä ei pystynyt. Kaikki kastejuhlat merkitsevät minulle perinteitä lapsuudesta lähtien.

Estellen kastajaisista saadaan aikaan kannanottoja puolesta ja vastaan. Iloitsen presidenttiparin osallistumisesta kuninkaallisten joukossa. Meillä on hovikelposet edustajat eikä siihen ole mitään lisättävää eikä mitään poisotettavaa. 
- Sinäkö olit se kuninkaallinen?
- Minä, vastaan katumatta tyttöjäni. He ovat parasta, mitä minulle on annettu. Isän ohjeita iloita lapsista olen jakanut saksaksi. Siihen ei geenipankilla ollut perinteitä eikä hänen isänsä antanut neuvojaan pojalle varjoisalla kujalla.

Pressiklubin uusi kommentaattori on kutistunut kummasti. Takana on menestyksen aallonharjalla ratsastaja, edessä aallonpohja tai kelluva öljylautta pinnalla. EVVK. 

Ei kommentteja: