torstai 5. huhtikuuta 2012

Pääsiäisbarabbas

Suomalaisessa politiikassa toteutuu kirkkovuoden tapahtumat. Raskausilmoitus naimalakosta huolimatta. Piinaviikolla tuodaan julkisuuteen säätiön ja ministerin asuntokaupat. Barabbas huudettiin vapaaksi murhasta tuomittuna ristiinnaulittavaksi. Otan hyvin henkilökohtaisesti asuntokaupat, kun kyseessä on perintö ja ostettu. Työhuone lunastettiin välimiesoikeudella uhaten. Mitä perintöön tulee, estivät sijoittajat mummonmökin haltuunoton. Omistan paperilla velattomat osuuteni, joita en voi kuitenkaan käyttää. Sijoittajat ovat ryöstöretkellä ja keksivät uusia maksuja. Jos niitä en maksaisi, ottaisivat he ulosotolla määräalan lapsuuskodin uimarannasta viihde- ja vapaa-ajankeskusta varten. Siihen menisi vanhempieni elämäntyö sijoittajien hyödyksi.

Pääsiäisen jälkeen tulee hiljaisuus, Barabbas on vapaa. Pääsiäisen sanoma jää elämään musiikissa. J.S.Bach: Agnus Dei/O Lamm Gotter, unschüldig. Oi Jumalan karitsa, piinattu ristin päällä.

Jätekukko muistaa kiekua juuri tänään. Lähettä laskun vapaa-ajanasunnon kesäkäytöstä. Hallinto-oikeus on nukahtanut valituspinojen taakse. Yleinen käytäntö on odottaa päätöstä eikä laskuttaa asiankäsittelyn aikana. Jätekukko kiekuu tänä pääsiäisenä perinteen mukaan. Kuinka se kukko tiesi tulevan tapahtuman ajankohdan. En puhu kukkojen kieltä, ne kiekuvat kukon kuolemaan asti. 

Minun pääsiäisellä on perinteensä lapsuuskodista. Suomi-neitoa käännytetään pois kristinuskosta nykyaikaisin pakottein. Kuolemantuomio ei ole laillinen tapa päästä meistä eroon. Roikottaminen löyhässä hirressä on maan tapa. Niskanvenytyksellä ja naksautuksella saadaan kukko hengiltä. Kokeilin itse niskanvenytystä paperirulla niskan alla. Nukahdin puoleksi tunniksi. Venytys tuntui kaulan lihaksissa. Olo oli kuin viikon hirressä roikotetulla. Lyhyempi aika kerrallaan riittää.

Ei kommentteja: