perjantai 27. huhtikuuta 2012

Kuvasta puuttuu

Maailman ihanin tyttö

Voimauttava valokuva löysi nämä maailman ihanimmat tytöt ja heidän tarinansa. Oma kuva on kirjelehtiön kansikuva, vihreä niitty, nuori tyttö päivänvarjo kädessä seisoo pisteaidan veräjän takana. Läppärille kuvan siirtäminen on monen mutkan takana. Kaikki syysteemit verkkokirjoituksessa ovat vanhentuneet. Kuvan tyttö on tänään yhtä nuori kuin tähyillessään sodan jälkeen vihreämpiä niittyjä. Neuvonantajat ovat tietämättään tai tietoisesti jarruttaneet sodan aikana syntyneen etenemistä opin ottamisessa. Siksi seuraankin trumpettikurkien muuttoomatkoja hautomakoneen jälkeen ihmisen toimiessa korvike-emona lentokykyiseksi poikaseksi. Kopterisaattueessa etelään talvehtimaan ja takaisin omalla suuntavaistolla pohjoiseen pesimään.

 Oman perheen kuvakertomukset saavat uusia kuvia vuosien lisääntyessä. Lapsenlapsen muuttaminen pois kotoa muutti isän roolin itse huolehtivaksi saunanlämmittäjäksi. Äiti hoitelee puutarhaansa myyrän istuessa kukka suussa multakasan päällä. Pikkusiskolla on kaksoismiehitys samassa kuvassa kyselevästä pikkusiskosta isosiskoon luottavaksi siskoksi.
- Kylläpä tämä tästä.

Yhden muutto pois kotoa on vahvistanut vuorovaikutussuhteita kaikkien välillä. Pidän sitä tärkeänä suvun pienentyessä. Suurperheessäkin voi joutua syrjäytetyksi, kun on niin monta mieltä kuin miestä. Se on sovittamaton ristiriita tänä ahneuden aikana. Lainaan ruotsalaista tuntemisperiaatetta. 
- Tunnen heidät kaikki, olen jakanut perinnön heidän kanssaan. Sopii sukuun, kuntaan ja yhteiskuntaan. Kaikella on aikansa auringon alla. On aika sodalle, ja aika jälleenrakentamiselle.

Vitas - Moscow, Return Home
Hurahtanut fani

Ei kommentteja: