keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Sika syö eväät

Jo on aikoihin eletty. Säästöpossu on muuttunut kultapossukerholaisten etuoikeudeksi syöttää lapsille pajunköyttä. Säästäminen ei kannata kuin nukkumalla. Siitä sanotaan, että panisi kuin rahaa pankkiin entisenä aikana. Nukkumisen armolahjaksi nimennyt odottaa kissan lailla hiiren juoksemista suoraan suuhun. Pankin maksama korko ei riitä  inflaation syömän loven korvaamiseen.   

Vapaaehtoistyössä on käytössä Rudolf Steinerin sosiaalinen peruslaki. Toimeentulo ei perustu omiin saavutuksiin, vaan mitä saamme yhteisössä aikaan. Kukaan ei kavalla yhteisiä rahoja. Kummitoiminnassa on kummisedät keränneet rahaa yhteiseen hyvään vedoten itselleen. Yhteiskunta ei tee mitään, päinvastoin omistajaohjauksessa on rahaleikissä mukana.

Hippo on minun rahalipas. Lapsi soittaa pankista hätäkeskukseen.
- Pikku-Hippo on sairastunut. Lähettäkää ambulanssi heti tänne pankkiin. Lapsi leikki syövän pois. Hippo joutui varaston hyllylle. Pyysin sitä käyttöön saadessani elämän vaikeassa tilanteessa sijoituspaikan  hoitopöydäälle. Näky on elävänä edessä. Ruohonsyöjät ylittävät joen törmän korkealta kohdalta. Moni tulee tallatuksi kuoliaaksi. Krokotiilillä on runsauden pula. Virtahepo tulee hätiin, ryöstää ruohonsyöjiä krokotiilin kidasta ja syö itse kuolleen ruohonsyöjän. Se on virtahevolta odottamatonta toimintaa. Onhan se itsekin ruohonsyöjä.
Voi, teitä porsaita.
- Äiti, porsas on sian lapsi. Työ tekijäänsä kiittää. Millään ei ole enää mitään väliä. Kuka sen kertoisi päättäjille, jotka puhuvat toista, vaikka tietävät tarkoittavansa toista. Itse poistuvat kultaisten kädenpuristusten jälkeen ennenaikaiselle eläkkeelle.

Ei kommentteja: