sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Radioateljee esitti

Helvetinjumalankone - Berliinistä ja siellä asuvan murhaajan ajatuksista

Pe 9.3.2012 klo 22.05, uusinta su 11.3. klo 13.00
Miten se alkoikaan, jollain tavalla tavattoman ei-romanttisena kirjoituskokoelmana kaupungista, jonka polkupyörällä liikkunut poika nosti maasta ja syventyi historiaan.
Sattumoisin joku polkee katua pitkin ja kertoo
tämän olevan Berliini.
Ja siitä kaikesta varisi, suki, syttyi
helvetillinen värinä ja voihke,
länsimetrossa nostin veitseni valoa vasten
ja sulake kärähti.
Helvetinjumalankone.
Sen minä sain rakennettua ja sen kaapelit osuivat
palavaan öljysuoneen, kivihiililouhokseen, astraalitason
tajuntaan, sellaiseen herkkään hetkeen tytön kanssa, ne löysivät
tuhovoimaisen energian.


Bisnesenkeli on eksyksissä. Onnistuin zu Hause Pflegen -tehtävässä sanan varsinaisessa merkityksessä omaishoidosta, omaisuuden jakamisesta kahdeksaan osaan. Viimeinen palautus on vielä vaiheessa perijän kuoleman jälkeen. Kiirehdin kuuntelemaan sunnuntaista Radioateljeen uusintaa. Olen päättänyt pysyä hereillä koko tunnin ajan. Helvetinjumalankone raksuttaa pääkallonpaikalla. Mitään asia ei ole saatu toimivalle tolalle. Mitä he siellä puuhaavat meidän pään menoksi. Siitä jokainen vastaa valan velvoituksella leivättömän pöydän ääressä.

Vai luuleeko jokainen leivisköistä tilinteonhetkellä selviävänsä vastauksella.
- En kommentoi. Sitä sopii yrittää selittäessään maallista vaellusta, kuinka käytin mä kanteleen. Kyse ei ole minun itkevän huilun helinästä, vaan ihan jokaisen henkilökohtaisesta asioiden hoidosta. Ketään ei ole valittu vasten tahtoaan tehtävään, on ollut halu hallita koko maailman asioita. Sitä saa, mitä tilaa.

Areena korvasi kasetille nauhoitukset omaan käyttöön. Nyt eduskunnan kyselytunnin ääneksi valitsisin Helvetinjumalankoneen. Vielä se ei kuitenkaan ole kuunneltavissa ja kestää vain hetken, kun poistetaan areenalta. Saattohoito on retuperällä Suomessa. Siihen ei riitä edustajilla aikaa järjestää huoltosuhteen loppuaikaa arvokkaaksi ajaksi. Nobel-palkittu tekee tyhjäksi ihmisen elinikäisen oppimisen. Ikä 61/64 vuotta ehdoton ihmisen iäksi. Samalla esittelijä tekee työtänsä elinikäisen oppijan työhistorian mitätöimiseksi omaan yrittämiseensä vedoten. Sinä yrittäjä, maatalousyrittäjä, perhehoitaja ja omaishoitaja et koskaan ole tehnyt työtä, joka kartuttaisi työhistoriaa. Tässä valheessa on eletty, eletään nyt ja huomenna. Helvetinjumalankone on puhunut löytämästään tuhovoimaisesta energiasta.

Jos vielä et tiedä vuoren korkeutta, sinun on palattava mittaamaan se. Ville jätti kenkänsä ja vakuvaaja kameransa vuorelle. Tähän matka päättyi Silkkitiellä.

Ei kommentteja: