keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Pigtails

Perimmäisten kysymysten äärelle päädyn Vitas - Pigtails -videota kuunnellessani. Pigtails konekielisenä johtaa peruukkien maailmaan. Englantilaisen tuomarin työasuun kuuluu nahkaperuukki. Amadeuksen peruukki kuuluu rokokooaikaan.

Kouluaikaan liittyy ensimmäiset koskemattomuusloukkaukset. Pojat vetivät letistä ja siinä samalla toinen käsi eksyi rintapieleen. Voi, pienet pojat. Tutkimusmatkoilla kömpelöt kädet etsivät kohdetta. Lääkärinainen ymmärsi yskän. Kaivoi liivistään vanutoppauksen ja antoi seuralaisensa käteen sanoen.
- Saat tätä ihan vapaasti puristella. 
Luokassa poikien jahtaaminen sai tytöt pakenemaan tai puolustautumaan. Sopivasti rehtori pistää päänsä luokan ovesta. Näkee syyllisen tappelijana ja taluttaa korvasta kansliaan.  Kuvahakuna letit johtivat sivuille, joita en halua katsoa.

Ville Silkkitiellä joutuu erilaisten tehtävien eteen. Vuohet rivissä odottavat lypsäjää. Ville ämpäri kädessä ihmettelee tissinkoittoon joutumistaan. Huomaa vihdoin, että lypsäjä oli ehtinyt jo kauas ja hän lypsi lypsettyjä vuohia. Rintaruokinnasta vierotuksen jälkeen poikia kiinnostaa erikoisesti uudet rinnat. Onko vierotus tapahtunut liian aikaisin, että kehittyminen jäi kesken. Loppuelämä kuluu tätä deprivaatiota täyttäessä. Lapsi ei ehtinyt leimautua äitiinsä ja hylkäämistunne seuraa loppuelämän. Terveeksi ihmiseksi kasvaminen jäi kesken.


"Kyllä maailma kotiolot voittaa" on monen menevän miehen motto selitellessä ainaista poissaoloa. Raskaat työt vaativat veronsa. Isillä ei ole aikaa leikkiä lastensa kanssa. Kuka on vastuussa perheestä ja turvallisesta lapsen kasvuympäristöstä?

Ei kommentteja: