lauantai 10. maaliskuuta 2012

Lämmöllä erityiskohtelusta

Bisnesenkelin näkökulmasta katson eduskuntaa ylhäältä. Olen saanut erityiskohtelua niin hyvässä kuin pahassa. Jos johtajalta ei muuta edellytetä kuin Roope Ankan pankkiiritaitoja, on tieltä raivattava pois hidasteet, risut ja männynkävyt. Blogger pistää hanttiin ja määrää marssijärjestyksen, kuinka kirjoitan ja mistä kirjoitan. 

Nyt kirjoitan kohdalleni osuneesta valinnasta olla 1. tultuani valituksi. Jos johtaja alkaa levitellä käytävillä minulta saamastaan erityiskohtelusta, pitää se asia oikaista. Minut raivataan pois juuri siitä syystä, kun kuolaaminen ei tuottanut tulosta. Viimeinen arvonmitta on tehnyt minut rukouksen voimalla "rauhasi välikappaleen". Se olisi Nobel-palkinnon mitta palkita rauhasta, kun on vapaaehtoiset ja pakolla rauhan välikappaleeksi joutuneet rahoittajat takaamassa jatkuvuutta.
 
Julkeat silmät ja lempeät katseet ovat vaihdelleet. Julkeat taaksejäänyttä elämää, lempeät katseet seuraavat siunaten tätä päivää. Kuinka tulkitsen vihjaukset, sinusta pidetään huolta. En ole kätkenyt kynttilää vakan alle. Sammutusyrityksestä olen ottanut opikseni ja vaihtanut leiriä.

Katson kotirintaman naisista kertovan dokumentin. Yksi heistä muistaa ulkoa Moskovan rauhan ehdot. Muilta osilta ne on tullut tutuksi vuosien myötä, mutta nyt selvisi, mistä juontaa juurensa avoimessa yhteiskunnassa voimassa olevat suljetun yhteiskunnan säännöt. 
Neuvostoliitto säilytti oikeuden osallistua maamme sisäpolitiikkaan. Neuvostoliitto hajosi eikä Venäjä vaatinut sisäpolitiikan valvontaa jatkosopimuksella. Eduskunta ja hallitus ovat ottaneet oikeuden omiin käsiinsä. Heidän häärimisellä on saatu maahan pelisäännöt. Suomi-neito on luovutettava markkinavoimille ja sijoittajille. Kuinka nopeasti meille löytyi piäsnuatikat joka lähtöön; kansakoulussa, oppikoulussa, kunnassa on ollut omat vallankäyttäjänsä. 

Minä ja muut lehtorit oli koulun keittäjän tai vahtimestarin lempisanonta. Minua pöllytti aina koulun rehtori. Ja millähän oikeudella, kysyn vain. Juhani tuli Kurkimäestä junalla odottamaan koulunalkua koulukotiin. Sai odotella lämpimässä. Katson koulukuvasta, kuinka hän seisoo minun takana. Rahakukkaro hävisi, Juhani oli sen ottanut. Koulun talonmies löysi sen halkopinon välistä. Kutsui pannuhuoneeseen antaakseen sen takaisin. Kukkarossa olleet valokuvat muistuttavat ruskettuneina pinon välissä viipymisestä. Juhani häippäsi koulunalun  aikoihin johonkin. Vietti päivänsä pilsneriä siemaillen koulukodin ulkorakennuksen vintillä. Jälkeenpäin kuulin Juhanin joutuneen nuorisovankilaan. Siinä yksi hukattu nuoruus omani lisäksi. 

Palaan tämän päivän sääntöihin. Vaikenin kokemastani 50 -vuotiaaksi. Omaa oikeutta käyttäessään meistä tehtiin rauhan välikappaleita. Se tarkoittaa maksumieheksi joutumista sijoittajille, kunnalle ja yhteiskunnalle. Joku sen sallii. Jäljet pelottavat ei niinkään minua ääneenihmettelijänä kuin SAK:n, AKT:n ja monen muun  järjestön hutunkeittäjiä. 

Kekkosen aika päättyi lääkärien vihdoin uskaltaessa diagnosoida sairaus, ettei presidentti enää ollut kykenevä hoitamaan virkaansa. 
- "Kylläpä tämä tästä" vaihtui "perin onnettomaan aikaan" kaverille kilauttamisen jälkeen. Eduskunta on valittu hoitamaan meidän yhteisiä asioita, mutta vähitellen paljastuu, mitä missukat siellä puuhastelevat. Sauli halusi rajoittaa lakko-oikeutta. Koskaan en ole lakkoillut ja vihreiden naimalakko kertoo lakko-oikeuden tilan. Kuitenkin sieltä paljastuu rikkureita kuin luostariaikaan. Mikään ei ole mitään, miltä sen halutaan näyttävän. 
- Älä tee niin kuin minä teen, tee niin kuin minä opetan. Koko maailma on kaaoksessa ihmis-, huume- ja asekaupoista.

Vieläkin opetan lapsia varomaan namuja tarjoavia setiä. Heitä pitää juosta karkuun. Tästä alkaa tytön tie naiseksi. Suomi-neito on sairastunut sukupuoleltaan. Svea-mamma ja Äiti-Venäjä ovat arvostetumpia sivilisäädyltään. Suomi-neidon itsetunto on murennettu esimerkillä eduskunnasta ja hallituksesta käsin eikä kunta ole jäänyt jälkeen marssijärjestystä laatiessaan.

Sukupolvenvaihdos on kielletty. Olen tehnyt huikean suunnitelman jatkaa vanhempieni jalanjäljissä. Elinkautisen ajan olen ollut toimintakyvytön. Onhan minulla vapaaehtoistyö ja miljoonaperintö. Jossakin vielä tehdään tulevaisuudensuunnitelmia. Odotan uutta tapahtuvaksi. Entistä vaivaa home ja rakennukset korvataan parakeilla. Päivänpolitiikka on itse tarkoitus, Stubb ministerinä näyttäytyy The Voice-pippaloissa. Peruspalveluministerillä ei ole edes paikallaolovelvollisuutta. Liian moni on itse itselleen allekirjoittanut kottoopoistumisluvan kuin koululintsari; omalla luvalla. Suomi-neito tekee itsemurhaa. 
Läpihuutojuttu ja asioiden pitkäjänteinen hoitaminen ovat kaksi eriasiaa.

Ei kommentteja: