tiistai 27. maaliskuuta 2012

Böljebyvals

Aamusoiton kappalevalinta jää soimaan pitkään. Onhan suomalainen kylä Pöljä useammin kuultu kuin Böljeby. Kovin on identiteetit koetuksella sisään ja ulos. Mikä lie ollut poikakerhon kokoontumisen tarkoitus rillutella veronmaksajien rahoilla ilman kassavahtia. Haiskahtaa samalta ylimielisyydeltä kuin jättää kutsumatta naispresidentti miespresidentin nobeljuhlaan. Mihinkä sitä suomalainen suomalaisuudestaan pääsee, ei edes på svenska. On meidän sydämen sivistys niin ohutta, tuskin edes havaittavaa sananselittelyllä. 

Ristilipun valkea väri on kellastunut tai keltainen haalistunut beigeksi. Näin väreillä on taipumus haalistua. Yksittäiset sanat käännettynä ovat ytimekkäitä. Böljeby sai valssinsa soitettuna, Pöljä Severin suusta yhdistetään pöljiin savolaisiin. Kaikki jää kuulijan vastuulle, onko Lahden savolaiset vammaisjärjestö. 
On, jos kirkko lähettää omaishoitotyöstä terveenä selvinneen potilasjärjestöön tukea saamaan. En löytänyt muuta kuin Lahden savolaiset. Pitäisikö se todistaa kaksin kappalein kuin Spede asioidessaan Kelassa, ettei ole sen eikä sen naisen kanssa missään tekemisissä.

Monet suuret päätökset valmistellaan salaa veronmaksajien piikkiin. Näin poliitikot pesevät kätensä seurauksista kuin Kärsimystien -katunäytelmässä torilla tullaan pesemään. 
Kaatuneitten muistopäivä ruotsiksi De stupades dag puhuttelee rauhan aikana. On suuri ero kaatua omia aikojaan tai kumoon työnnettynä tai tieltä pois tuupittuna. Kumpi on kauniimpi kuolema?
Heistä käytetään nimitystä syrjäytyneet rauhan aikana. En muista milloin vietetään syrjäytyneiden kansainvälistä muistopäivää. Nuoret ja vanhat samassa venessä. Työttömille sanon: Stig ombord! 
www.ruutu.fi/video?vid=69773&vt=video

Ei kommentteja: