keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Pikku Prinssi

Kenet on kerran kesyttänyt, hänestä on pidettävä huolta. Jotakin tähän viittaavaa muistan lukeneeni Pikku Prinssin elämänohjeista. Kuningaskunnassa kruunuprinssi vanhenee, ettei koskaan ehdi tulla kuninkaaksi. Maalla on sukupolvenvaihdoksia nopeutettu, ettei käy kuin Kallelle. Hän ei luovuttanut vastuuta pojalle ja miniälle, vaan viimeisen asti piti ohjat käsissään. Siitä on seurauksena tilanpidon loppuminen ja maaseudun autioituminen. Surullista.  Katson kaiholla Juurikkamäen autioituneita taloja korkealla mäellä. Järvelä ja Puurula tyhjin ikkunoin tarkkailevat tiellä kulkijoita.

Vitas/Father/Grandfather

Takana on tuttuun tapaan käydyt vaalit. Ilmoittaudun tukijoukkoihin naamakirjan kautta. Ei enempää eikä vähempää saanut kampanja minulta, vaikka diilillä kerättiin vaalirahaa. Vielä ei tullut Intrum Justitian karhukirjettä: Maksa, perkele, laskusi. Mitään uutta ei ole auringon alla. Mikki kourassa juontaja on edennyt pitkälle. Hän kirjoitti ministerille puheita avustajana  ja kansanedustajana on paikka presidentin rouvan neuvonantajana. Silloin suljen silmäni ja nukun ruususen unta.

Vaalissa äänestin noudattaen vaalisalaisuutta. Jokainen pesee jälkipyykkiä omilla tahraavilla puheilla. Minulle riittää. Olenhan ollut kansalaisena hyvinvointivaltion kaatopaikalla Kekkosen ajoista lähtien. Aloitan puhtaalta pöydältä uuden presidentin ottaessa isännyyden Mäntyniemessä. 
On meillä huumorintaju verrata 12 -vuotiskautta elinkautiseen. Vapaudenkaipuu voittaa haikeuden entiseen elämään. Samaa olisin toivonut itselleni 6.2.2000. Vapauduin 54 vuoden pestistä omaishoitajana. Vapautta se ei ole kuitenkaan ollut. Itketään yhdessä Suomi-neidon kanssa asioiden ryöstäytymistä käsistä. 
Neljääs ukkaasi ei enää sido minua ehdottomasti kunnioittamaan. Sain pitää äidin 50 ja isän 60 vuotta. Nyt on minun vuoroni olla kunnioitettu äitinä, amerikkaisena äitinä ja kaukomammana. Nämä muut piäsnuatikat ovat neljännen ukkaasin selitysosan varassa asioita hoitaessaan. Minulle on annettu valta ääneen ihmetellä vääriä tekoja. Pistän kivet  kuppiin enkä mene mukaan pahantekoon. Suuret kivet elämässäni ovat purkin pohjalla.

Tulostan sähköpostiini tulleen kiitoskirjeen allekirjoituksin todistusaineistoon jälkipolvien luettavaksi. Svea-mamman työllistämänä on sielläkin juotu Presidentti-kahvit Prinsessa-kakun kanssa. Skype-keskustelussa todettiin, ettei ollut mitään jännitystä lopputuloksesta. Ennakkoäänten jälkeen jo käteltiin. Illan aikana puheissa ei enää ollut päätä eikä häntää itse asiasta. 
Keskiviikkona tuli todelliset yllätykset Nokian työntekijöille, Suomen kunnille ja maan puolustukselle. Koti, uskonto ja isänmaa ovat muutosten alla suuruudenhullujen laatimilla suunnitelmilla. YLE-verollepano 2013 on kuitenkin kuulutettu kirkossa muiden kuulutusten lisäksi. Enkelin ilmoitus pöläyttämisestä tuottaa lapsen jouluksi. Siitä ei vielä puhuta. Se on yllätys.

Ei kommentteja: