keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Nouseva merkki

Luen vanhoja kirjoituksia enkä tarkoita niillä nykysuomennoksia. Ovat ihan aataminaikuisia sieltä paratiisin puun takaa esiinhuudettuja.
- Adam, missä sinä olet? Huhuilija ei kysy.
- Adam, mitä sinä olet tehnyt? Oli menossa kuurupiilo ja Luojalta oli luotu lähtenyt omille teilleen Eevansa kanssa. 007 veti laskuvarjon suojakseen, vilkaisi ympärilleen, ettei vain kukaan huomaisi.
- Miksi en halua tulla pelastetuksi ennen aikojani?

Isoisä oli ensimmäinen vierihoitaja. Sitten tulevat isä ja kaatuneet kummisedät rintamalta saman kuorma-auton lavalla. Isä oli saanut lomaa viedäkseen tyttärensä kastettavaksi. Kirkon oppia noudattaen elettiin aina vuoteen 2000.2.6. Isän aika päättyi, olihan hän ollut ahdasmielinen yhden sukulaismiehen mielestä. Hänen jälkeensä tuli presidentti muuttamaan kirkon opetusta suvaitsevampaan suuntaan. 12 vuotta sanojanpaikalta tuottaa tuloksen. Siitä on äänestäjiä jakava presidentinvaali käynnissä. Valitaan puolison perusteella kahdesta miehestä toinen. Tai oikeastaan kolme miestä ja yksi nainen kuuluvat valittavien joukkoon. Näin maailma muuttuu eskoseni. Tämän perinnön jättää meille naispresidentti.

En ole tullut enkä mennyt, olen aina ollut. Maailmaa halutaan muuttaa kuin makkaraa mieleiseksi. Tänään minun ei pitäisi kirjoittaa mitään, mutta löysin vanhan prosyyrin vuodelta 2000. Siinä ennustettiin miehen kuolevan sukupuuttoon. Vaikka mies oli kuinka neitimäinen, hän kuitenkin valitsi naisen rinnalleen jatkaakseen sukua. Diplomaattien miespalvelijoilla on tähän asti ollut rakastajan rooli. On palvellut niin herraa kuin rouvaakin. Kerroin itse ottavani mustan miespalvelijan. Olen nuorten mielestä rasisti näin puhuessani. Taloyhtiön huoltomies tarjosi kantajaa hissirikon ajaksi.
- Otatko mustan vai valkoisen?
- Ehdottomasti mustan. Sillä valkoinen mies ei kanna.

Olen ylpeä siitä, että arabinuorukainen lausui toiveensa ääneen WTC -tornien sortumisen jälkeen.
- Äitini Amerikasta. Presidentintekijöille en ole koskaan kelvannut muuhun rooliin kuin maksamaan vaalirahoja poliittisille pyrkyreille. Alan tuntea oman arvoni. Se on pienentänyt elonpiiriäni yhteen ilmaiseen ääneen 5.2.2012.
Tuntemattomasta otan Koskelan repliikin ensikertalaisille. Näin on tehtävä, olenhan ollut täällä ennenkin.
Talvisota takana, jatkosotaa käydään vielä tänä päivänä.

Ei kommentteja: