tiistai 7. helmikuuta 2012

ja kuutamon valkeita

Tanssit tahtien kanssa on juuri pistetty paremmuusjärjestykseen. Voittajaa en muista, mutta tuomaroinnin hakemaa alkuvoimaista eroa tanssijoiden välillä ei näkynyt. Yhden yön tähti haki ääneen likaisuutta pelistä. Luin palkitun kirjan Hytti nro 6. Kätilö, toinen palkittu, odottaa lukuvuoroa. Käytetty tyyli on jokapäiväisessä elämässä puolella suulla supattelua. Likaista sanastoa haisevassa ympäristössä.

Vaalissa kaivamalla kaivettiin eroja, eikä saatu mitään aikaan. Presidentintekijöiden välillä oli tietty puhumaton ero. Toivottiin saatavan sitä, mitä tilattiin. Suurin niistä on rakkaus, jonka ilmaisemiseen on tullut kieltomerkit; väkivalta, seksi, ahdistavuus ja huumeet. Breivikin teot Norjassa rakastetaan anteeksiannetuksi vuosien myötä. Samaan alkuvihaan saatetaan lapset ymmärtämättömyydellä kirkoista kouluihin.
Kansanedustajalta odotetaan eduskunnan ulkopuolella arvokasta käyttäytymistä. Lahden kaduilla keisarit kulkevat ilman vaatteita. Politiikassa oman edun tavoittelu tahraa kuin öljyvuoto lintujen siivet.
Kauniit ja rohkeat muuttuivat liian kiltiksi. Katsojat hävisivät. Sarjan pelastamiseksi on käsikirjoittaja mielipuuhassaan ohjatessaan uusiin uskomattomiin käänteisiin. EVVK.

Suomi-neito on ryöstetty ja raiskattu. Runoilija näkee, että kaikki on vielä tallella ja uudelleen opittavissa. Politiikassa on hirmuvalta vienyt ihmisiä vankileireille ja syntyperänsä mukaan kaasukammioihin. Kysyn uudelleen itseltäni, onko ihmisessä oleva paha sisäsyntyistä vai ympäristötekijöiden aiheuttamaa. Vallankäyttäjät ovat menettäneet oikeustajunsa ahneuttaan. Siitä lööpit elävät. 
Näissä itseen kohdistuvissa syytöksissä en antaudu kaksintaisteluun, vaikka elimistö osaa jo varautua "pakene tai taistele" -tilanteeseen. Olen äänestänyt jaloillani ja siitä saan kärsiä joka päivä kaupungin katolla. Suurilla sanoilla tein selväksi henkiselle joukkoraiskausköörille tekojensa seuraukset.
- Mitä perkeleitä te luulette olevanne? Nämä olivat viimeiset sanat, jotka kysyin kunnan edustajilta puolustaessani perintöosaani. Hidasta on asioiden järjestyminen kunnissa ja Suomi-neidon suojeluksessa. Kirkonkellot kutsuvat valtiopäivien avajaisjumalanpalvelukseen. Olisin halunnut katsoa eläkkeelle jäävän piispan  livenä teeveessä. Avaan teeveen ja näen uusintana viime sunnuntain jumalanpalveluksen.

Mikä näistä neljästä, ahdistavuus, väkivalta, seksi vai huumeet estävät perinteisen juhla- jumalanpalveluksen televisioinnin. Vai onko syynä vaalintulos, kun ns. suvaitsevaisuus ei pistänyt koko vaalikarjaa polvilleen rukoilemaan armoa. Vaalintuloksesta seuraa vielä monta eduskunnan järjestämää yllätystä.

Kauneus on katsojan silmässä.
Mitä haluaa nähdä ja mitä haluaa kuulla.
Kenelle lahjatonkin haluaa äänensä antaa.

Ei kommentteja: