perjantai 10. helmikuuta 2012

Inhimillinen tekijä


Kuka se kissanhännän nostaa, jos ei kissa itse? Kaikkea ehtii tekemään, jos se on tehtävä. Se on arvovalinta. Omasta valinnastani huudan väliin (vapaaehtoistyö KympinLasten hyväksi). Nyt oli kysymyksessä puhelinmyyjä kertomassa 40 €:n lahjasta. Maksettavaksi jäisi 60 €. En ole noussut väärällä jalalla, mutta minulla on oikeus kieltäytyä puhelintyrkytyksistä. Sinnikäs ääni inttää lehden antamasta hemmottelusta omalla ajalla. Saan sanotuksi 54 miestyövuoden pestistä omaishoitajana. 
- Asia tuli harvinaisen selväksi, luovuttaa ääni. Lehden tilausta ei tule. Pettymys kuultaa äänestä läpi. Hyvä ettei töpeksinyt onnettomuutta päälleni.

Yritän pitää puoleni, ettei vielä omaisten tarvitse puuttua asiaan. Katson mieluummin jotakin, mitä itse saan valita. Nauloilla maustettua pakkopullaa en enää syö. Ville avartaa maailmankuvaani Silkkitieltä. Vitas antaa haastattelun ja esittelee koko sukupolvien ketjun. Placido Domingon kanssa vietin 7-kymppisiä kuninkaallisten seurassa.

Minua loukkaa kannustavat sanat, jotka nuori lehtimyyjä kääntää negatiiviseksi. Ei se piispakokelaan pahoittelukirjekään seurakunnasta luopumisesta ollut ilahduttava. Annoin palautteen.
- Minua loukkaa pahoittelunne, enhän luopunut lapsenuskosta. Vaihdoin vain osoitetta. Srk oli menettänyt kirkollisveron maksajan. Maistraatti ilmoittaa siirrostani muuhun uskonnolliseen yhteisöön. Puurot ja vellit ovat menneet sekaisin kaikilla elämäni osa-alueilla. Tilalle on tullut uusi järjestys. Oopperaankin ehdin, kun on sen aika.
Häntä pystyyn vaikka hakaneuloilla. Tekstitaidot kuuluvat jokaisen kansalaisoikeuksiin. Ne on päivitettävä ja vapaamatkustajat pudottettava pelistä pois. Meitä ei enää heitetä kuin hernepussia. Lapset puhuvat jazz-musiikista. He saavat minut oikeasti hyvälle tuulelle ja nauramaan. Sen iloisen tunnetilan olisin jakanut mielellään diplomiekonomin kanssa. Naurusta ei varmaankaan olisi tullut loppua. 
- Jazz on sellaista papparaisten ja mummelien musiikkia. Ei niin rokkia, rauhallista vanhoille ihmisille. 
- Kiitos, lapset! Monta hauskaa totuutta olen kuullut lasten suusta.

Ajankohtaista: EU -maiden Presidentit ovat päivällisillä Mäntyniemessä. Kunniavieraina on valittu presidentti puolisoineen. On meillä edustava presidenttipari.
Osallistuin yhdistyksen puheenjohtajan (sd) syntymäpäiville omaishoitajien pöydässä. Uusi yhdistyksen projektipäällikkö oli sijoitettu poliitikkojen, vanhojen käpyjen pöytään. Kävi esittäytymässä ja palasi takaisin paikalleen. 
Sisso. Puheenjohtajalla oli poliittinen ura tähtäimessä. Hän oli varautunut vastasen varalle projektipäälliköä valitessaan, nuori, koulutettu ja nainen. Hänestä tulisi avustaja, kun vaalien jälkeen puheenjohtajasta tulisi kansanedustaja. Ei tullut valituksi, johtaja leipätyöstä oli sanottu irti. Pyysi yhdistystä valitsemaan itsensä projektityöntekijäksi. Tilillä oli 8 € rahaa eikä ollut tietoa tulevasta. Mielenterveystyöstä löytyi suhteilla suojatyöpaikka. Näin se on nähtävä itsekenenkin, kun on sahannut omaa oksaansa.

En kilpaillut hänen kanssaan paikasta auringossa, olihan minulla oma työ vuokratyöhuoneessa. Seinillä on korvat, jotka kuulivat sanat. Johtajan mielestä minun tekemiset yhdistyksessä oli "omaa hömppää". Siksi se osoittautui yhdistyksen kannalta. Lähdin laatu ja tasa-arvo -koulutukseen. Ilahduin kuntapäivillä toisesta ilmoittautuneesta, joka halusi tuoda laatua yhdistystoimintaan.
Loppuhuipentumaa käsitellään käräjäoikeudessa "kehittyvien maakuntien Suomen" osalta. Vaaditaan vankeutta toimijoille, jotka vakuuttavat syyttömyyttään rahankäytöstä. 
Olen löytänyt seurakuntani ja yhdistykseni. Sukuseuraa en ole voinut itse valita.

Ei kommentteja: