torstai 5. tammikuuta 2012

Ohjeen mukaan

Lisätään kolme kukkurallista
ruokalusikallista myönteisyyttä,
yksi teelusikallinen suvaitsevaisuutta,
jyvänen ironiaa ja ripaus hienotunteisuutta.
Seoksen päälle kaadetaan
runsaasti rakkautta.

Näillä ohjeilla toteutuu rakkauden kaksoiskäsky. Unirytmi etsii nukahtamis- ja aamuherätysaikaa. Turhan kauan illalla viivyttelen sänkyyn menoa. Aamulla kuitenkin olen löytämässä ajan aukaista radion vähän ennen kuutta. Haluan kuulla aaltojen kohinan ja linnun laulun ennen aikamerkkiä. Uutisista ei ole väliä, saavatko kuljettaa ohjuksensa pois maasta. Joukkotuhoaseisiin käytettävän lastin poiskuljettamiselle ei ole esteitä. Kapteeni ja perämies ovat kuitenkin toistaiseksi poistumiskielossa.

Tämä kaikki uutisointi palauttaa minut omaishoitoaikaan. Minulla ei ollut oikeutta tulla päiväksi isän luo tekemään hänelle ruokaa. Siitä käynnistä taloyhtiö laskutti ylimääräisen vesimaksun, vaikka en asunutkaan siellä.
- No missäs sinä sitten asut? Tästä kuulustelutilaisuudesta poistuin hameet hulmuten enkä sen jälkeen yhtiökokouksiin ole osallistunut. Enokin huomasi, kuinka hän toteutti kaikki eukkonsa pojan päähänpistot. Äidin kuoleman jälkeen näin enon silmissä äidin katseen. Olemme sukulaisia. Rahat kirjekuoreen ja saatesanat mukaan kyselijälle. 
- Olen iloinen, ettei enon pojan sukunimi ole sama kuin taloyhtiöön muuttaneen kyselijän.  Enolla ei ollut poikia, on vain tytär. Hän on todellinen prinsessa. Ja sitten kasvattityttö, joka halusi ottaa enon sukunimen jostakin syystä. Se ei tehnyt meistä kuitenkaan sukulaisia. Hän jätti käpykankaat eikä halunnut asua enon tekemässä talossa Tuusniemellä.

Toinen eno piti kaikki sisarusten lapset muistissaan. Niin minäkin suuressa suvussa ja sisarusten kesken. Toisin kävi elontiellä. 70 -vuotinen sota on päättynyt. Ei ole enää mistä käydä taistelua. Sen merkiksi aurinko valaisee vastapäisen talon seinän. Mandelakin vietti 27 vuotta vankilassa. Jos minun pitää yltää samaan, tuo vuosi 2013 rauhan elämääni. Tulee Yle-vero ja 27 vuotta on kulunut siitä, kun isä pyysi avukseen ymmärtämään kunnan toimenpiteitä tuoda sijoittajat kesämökkipläntilleen ja meidän rantaan viihde- ja vapaa-ajan keskukseen. 
Siitä alkoi tiekartta Länsirannalla ja julkaisu - SUURIA SANOJA pieniä -  askelia sai tekstinsä yöllisten puhuttelujen seurauksena. Riittääkö alkanut vuosi valitusten käsittelyyn hallinto- ja käräjäoikeudessa? Tämän ajan rakastan vain itseäni kuin lähimmäistä tässä järjestyksessä. Jyvällisellä itseironiaa.  

Ennustaja

Nämä silmät edessäin

Aina sattuu ja tapahtuu ts. on niin tylsää, että pitää etsiä eloa jostakin muualta. Tässä etsinnän tulos sooloesityksenä. Unohtamatta isoisää ja isää laulamassa yhdessä suuren yleisön edessä.

Ei kommentteja: