keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Nuorgam herää, leijonat nukkuvat

Kaikki päätöstä odottavat asiat ovat jumiutuneet käsittelijöiden pöydälle. Meidät on pantu odottamaan, odottamaan kuin kuusi vuotta kuolleena asunnossaan odotti löytäjäänsä. Peittyi mainospostin alle, mutta ei langennut heräteostoihin. Isän sotamuisto ylimmältä taholta kuultuna.
- Kunpa teitä olisi paljon tykinruuaksi.
Tuli rauha. Suomi-neito voimistui vähitellen. Alettiin puhua lottovoitosta, kun on saanut syntyä suomalaiseksi. Mika Kaurismäki elokuvillaan on tämän päivän tulkki. Laajentaa minun elonpiiriä, kun en tullut enkä mennyt, olen aina ollut ja elänyt pidemmän kaavan mukaan. 

Puolustuksekseen päättäjät ilmoittavat.
- Meitä on liian vähän kirjoittamaan eläkepäätöksiä ja vastaamaan tehtyihin valituksiin. Tässä ehtii kuolla ennen hurskaiden lupausten täytäntöönpanoa. Kun päätös koskee päättäjän omaa etuutta, silloin kaikki pässit määkivät yhteen ääneen -bää-mää sillä kielellä, mistä päin tuulee.
Ajankuluksi opettelen venäläiset aakkoset, että voin osallistua karaokeen Vitas'in kanssa. Kiinaksi osaan sanoa; "Wo Ai Ni Men." Yhteiskunnallisuus tarttuu mukaan punaisen heinäkuun herätyksestä kymmenen ukkaasin lisäksi.

Mama Africa on uusi kielen opettajani. Hän ei politikoinut, puhui totuuden kansansa ja rotunsa puolesta.

"Click"

Juokse, Äiti, juokse!

Xhosa Lesson

Seuraan opetusta olihan Miriam Makeba tuttu ääni jo ennen joutumistani verkon varaan. Tunnistin kanavauudistuskokeilussa pääministerin äänen ajalla ajattomalla. Annoin palautteen.
- Tunnen itseni poliittiseksi huoraksi, kun pääministeri änkee kotiini. En ollut sopinut hänen kanssaan aikaa ja olin vielä sängyssä. Samaa mieltä olivat monet muut radion kuuntelijat.
Nyt nousen vasta kahdeksalta, kun uupumus on vähän hellittänyt. Inhoan ääniä ja vähitellen ihmisiäkin, jotka pauhaavat rahamaailmasta koko aamupäivän. Enkä ymmärrä, mitä he puhuvat ja mitä heillä on puhuttavaa. Vai liekö heille julma jumala sanat suuhun pistänyt ja puhuttavan antanut. Tämä ei ole Jumalan sana vaan sen toisen ketkulan palvojien markkinataloudessa.

Puhelinsoitto keskeyttää ajatuksen juoksun. Olen noussut väärällä jalalla sängystä ja annan palautten sen mukaan. En halua rikkoa tekijänoikeuksia enkä katsoa ylöspäin  kuinka jotkut osaavat olla viisaita hankkiessaan etuuksia itselleen. Suoritin YEAT:n ja siellä selvisi yrittäjälle kriittinen piste. Jos joku ei sitä tiedä, valaisen asiaa.
- Kuinka paljon yrittäjän on tehtävä työtä, että saa maksetuksi muuttuvat kustannukset? Sen jälkeen tulee kiinteät kustannukset, YEL-maksut, verot. Loppu on palkkaa. Isot yritykset tekevät konkurssin jättäessään palkat, verot ja eläkkeet maksamatta. Ovat siirtäneet rahansa veroparatiiseihin turvasäilöön. Näin kai EU toimii jäsenmaittensa piikkiin.

Sanoudun irti koulutusrahastoa koskevasta laista. Se on valkoisen miehen laatima laki toista valkoista varten. Erottaa näin jyvät akanoista ja akateemiset kielitaidottomista. Valkoisella miehellä on "mustia" kohtaan omat sortotoimenpiteet. Kehonkieli kiinnostaa Pippan pepun jahtaamisena ja liivittömien nännien näkemisenä. The Book pitää sisällään naisen kuvani. Tehty, mikä tehty.

Ei kommentteja: